У Кам’янському відкрилася нова виставка картин (фото)

У Музеї історії міста відбулася презентація виставки «Живопис індустріальних міст».

Виставку презентував художній проект ГО «Ліга вільних художників «ARS ALTERA» «ПОСТ МІСТ 5», що виник і раніше експонувався у Маріуполі. Існує проект уже п’ять років, і зі зрозумілих причин художники, які працюють у ньому, творять зараз у різних містах як України, так і світу. Метою проекту є дослідження художніх методів проблематики адаптації людини в індустріальному та постіндустріальному просторах, а також пошук загальних тенденцій розвитку мистецтва даного напряму в Україні та Європі у найбільш індустріально розвинених регіонах.

буланова
Перед відвідувачами виставки традиційно виступила директор музею Наталія Буланова, яка представила гостей, та керівник проекту Олександр Малаховський.
На презентації були представлені роботи художників, здебільшого з Маріуполя та Кам’янського. Були представлені на виставці картини також з Києва, Дніпра та Кривого Рогу. Усього 13 авторів, більшість із яких були присутні на презентації. А з рештою, наприклад, з ОленоюУкраїнцевою, можна було поспілкуватися в онлайн режимі – під час телемосту.
На відкриття виставки прийшло близько 4 десятків людей. Як відомо з назви, основною тематикою картин були індустріальні пейзажі, портрети заводських робочих. На них були як види нашого меткомбінату, екскурсію яким організували для учасників виставки, так і ще не зруйнованої «Азовсталі». Були й антивоєннікартини, присвячені руйнації останньої.

картина

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *