На Дніпропетровщині п’ятеро людей померли від ковіду

З 24 по 29 листопада зареєстровано 10076 випадків ГРВІ, що на 0,8% більше показника попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 35,3%. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 448 хворих, у т.ч. 177 дітей.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 15,3%. Кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19, які знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області – 167 (35,5% від госпіталізованих з ГРВІ), у т.ч. 10 пацієнтів були госпіталізовані до відділень реанімації та інтенсивної терапії. Зареєстровано 5 летальних випадків з лабораторно підтвердженим COVID-19 серед пацієнтів медичного ризику (вікова категорія 65 років і старші), які мали супутні стани та не були щеплені проти COVID-19.

За звітний тиждень проти грипу вакциновано 548 осіб. Із початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 8356 осіб.

– Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області зросла на 28,6% у порівнянні з попереднім тижнем поточного року, але нижча за аналогічний період минулого року на 35,7%. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 51%. Середньобагаторічні показники – не перевищено.

– Зареєстровано 1 випадок вірусного гепатиту А. У вогнищі проведені протиепідемічні заходи, у т.ч. лабораторні дослідження. За результатами досліджень питної води в Дніпропетровській області збудника ВГА не виявлено.

– В заклади охорони здоров’я з осередків сказу тварин звернулось 7 осіб, в т.ч. 2 дитини, яким призначено лікувально-профілактичну імунізацію. Фахівцями ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» сумісно з представниками охорони здоров’я та ветеринарної медицини організовані протиепідемічні та протиепізоотичні заходи.

– В м.Дніпро зареєстровано випадок ботулізму. Постраждалий вживав в’ялену рибу придбану на стихійному ринку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *