У Кам’янському сьогодні шукають російську власність

В Україні можуть вилучити ще 50 об’єктів, права власності якими належать РФ та її резидентам. Запитання сьогодні розглядає Кабінет міністрів.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Желєзняк.

Нардеп зазначає, що зі списку “чомусь” вилучили ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” та ТОВ “Брокард-Україна”. А додали 50,0002% корпорації “Індустріальний союз Донбасу” та 49,7% акцій Дніпровського металургійного комбінату, що побічно належать державі корпорації розвитку “ВЕБ.РФ”.

Також уряд розгляне рішення про примусове вилучення 48,88% акцій Алчевського коксохімічного заводу та 48,07% акцій Алчевського металургійного комбінату, які опосередковано належать “ВЕБ.РФ”. При цьому ці підприємства розташовані в окупованому Росією Алчевську Луганській області.

Також у списку на вилучення є такі підприємства: “Краматорський цементний завод – Гармата”, “Українські енергетичні машини”, “Луганськтепловоз”, львівський “Галичфарм”, “Житомир – Лада” та “Полтава – Лада”, а також підприємства у Криму.

Крім того, уряд розгляне рішення про примусове вилучення автозаправних станцій компанії “Татнафта” (Росія), у тому числі 100% “Татнафта-АЗС-Україна”, 88,98% ТОВ “Полтава-Капітал” та 92,98% ТОВ “Харків”. -Капітал” низки компаній, власником яких є російський “Газпром” (Росія), а також інших активів, частина яких розташована на окупованих РФ територіях України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *