Держвиплати, протидія насильству, підтримка людей з інвалідністю: події тижня на Дніпропетровщині

Виплати державних допомог. Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» – в області. Подарунки для дітей з інвалідністю до Дня Святого Миколая. Про події в соцсфері регіону розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна. 

«За 11 місяців цього року своєчасно виплачені всі види державних допомог. Їх отримали 200 тис людей на загальну суму в понад 4 млрд грн», – зазначила Надія Задорожна.

На засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення запросили представників міжнародних та благодійних організацій. Говорили про безпеку людей, попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. Презентували вже діючі програми, які долучають молодь до створення власних проєктів. Наголосили на необхідності розширення переліку місць тимчасового проживання переселенців. Так, наголосила Надія Задорожна, зможемо забезпечити належні умови для них.

«З нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Дніпрі презентували дві інсталяції. Одна візуалізує конфлікти у родинах. Чоловіки та жінки, які сваряться. Між ними дитина, що стоїть на колінах. Це символічний акцент: малі у  таких ситуаціях страждають більше за всіх», – розповіла заступник очільника області.

Інша інсталяція – інтерактивна. В ній зашифровані слова. Як діяти, якщо людина стала свідком або жертвою насильства.

«Її відкрили в межах загальнонаціональної кампанії «Зроби крок. Чуйність перемагає насильство». Мета ­– закріпити у людей розуміння, що така поведінка неприйнятна, розвивати небайдуже суспільство», – зазначила Надія Задорожна.

В області продовжують втілювати програму «Самодопомога Плюс». Соцпрацівників, освітян, переселенців навчають навичкам управління стресом. Протягом тижня охопили 155 людей. А за весь час – майже 4,7 тис. Цей проєкт – частина програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

«Напередодні Дня Святого Миколая передали гостинці дітям з інвалідністю –  вихованцям трьох будинків-інтернатів області. Хлопці та дівчата отримали солодощі, фрукти, дитяче харчування. І навіть ляльковий міні-театр. Подарунки передали спільно із благодійним фондом», – розповіла заступник начальника ОВА.

Про підтримку людей з інвалідністю йшлося й під час круглого столу. Від освіти до розвитку творчого потенціалу та соціалізації. Вручили відзнаки тим, хто робить  внесок у розвиток інклюзивності Дніпропетровщини.

«Весь тиждень Дніпропетровщина під ворожими обстрілами. Під ударом були Нікопольщина, Криворіжжя та Дніпровський район. На щастя, минулося без жертв. Але є руйнування цивільної інфраструктури», – сказала Надія Задорожна.

Вони могли бути ще суттєвішими, якби не наша ППО. Оборонці неба збили над областю більш ніж 10 безпілотників та ракету.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *