До Святого Миколая та Дня ЗСУ на Дніпропетровщині презентували нову марку

За новим календарем на 6 грудня припадає одразу два свята – Святого Миколая та ЗСУ. До них на Дніпропетровщині й презентували нову марку. Вона 27-ма за час війни. Частина коштів від її продажу піде на потреби оборонців.

Про це повідомили в ОВА.

«У доволі символічний день ввели в обіг 27-му поштову марку за час війни. На ній зображений сам Чудотворець, за плечима якого камуфляжний мішок. Пакунок повний зброї для наших оборонців, – зазначив перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов. – Такі активності важливі, адже єднають на шляху до Перемоги мільйони людей. А головне – забезпечують необхідним наших Героїв».

Марка «Подарунок Святого Миколая» – благодійна. А тому частину коштів з її продажу спрямують на потреби воїнів.

«П’ять гривень з кожної марки йтимуть на ЗСУ. Що саме буде придбано, поки залишаємо у секреті, – додав директор Дніпропетровської дирекції АТ «Укрпошта» Антон Ізотов. – Область отримала 18 тис марок. Випущений також конверт першого дня та листівка. Відсьогодні це можна придбати в усіх відділеннях пошти».

У Дніпрі одним з перших володарів нової марки став Євген Ісаєв. Він – член міської спілки філателістів. Його колекція багата. Єдине, що може сказати однозначно – всі випуски воєнного часу у нього є.

«Коли бачив цю марку по телевізору та на сайтах, вона не надто справила враження. Та взявши її в руки, відмітив – вона дуже яскрава і красива. Тому придбав декілька примірників», – поділився враженнями Євген Ісаєв.

Дбайливо розкладає по конвертах обновку до своєї колекції й пані Інна. Жінка завсідниця погашення марок.

«Роблю це для улюбленого онука. Йому зараз тільки сім. Як підросте, зібране передам йому. Найперша моя марка десь 1950-х років», – додала дніпрянка Інна.

Загальний тираж цього випуску – 600 тис примірників.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *