Ніколи не варіть таку гречану кашу: помилка, яку роблять практично усі

Гречка – це супер корисна крупа, популярна в українців. Крім своїх смакових якостей вона має масу корисних властивостей. Популярна страва – це, звичайно ж, гречана каша. Але при її варінні багато хто робить поширену помилку.

Як у жодному разі не можна варити гречку – читайте на Styler.

Як завжди всі варять гречку

Всі з нас знають цю популярну формулу для варіння круп. Це 1 до 2, тобто на одну склянку крупи потрібно додати дві склянки води та варити до готовності.

З гречкою все роблять так само. Але це є помилка.

Як правильно варити гречку

Секретом для багатьох стане те, що звична для кожного темна гречка з магазину – це вже напівготова крупа. Вона вже пройшла первинну обробку.

Для її приготування потрібно залити гречану крупу окропом (у відомій пропорції, 1 до 2). Після цього накрити кришкою і почекати, поки крупа поглине всю воду і набухне!

Якщо ви все ж таки не довіряєте такому незвичному для вас способу, після того, як заллєте окропом, поставте на вогонь і доведіть до кипіння гречку. Після цього вимкніть вогонь та накрийте кришкою каструлю. І тоді вже можна додати масло, спеції, засмажку.

У чому користь гречки

Гречана крупа містить велику кількість магнію, марганцю, фосфору, міді та заліза. Всі ці мінерали сприяють зростанню та розвитку дітей. Також у гречці міститься вітамін B7, відомий як біотин.

Він відіграє важливу роль в обміні речовин і допомагає організму розщеплювати жири, вуглеводи та білки. Це низькокалорійний та ситний продукт, сміливо включайте її в раціон для насичення та комфортного та правильного схуднення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *