Рецепт дня: Три простих настоянки до святкового столу

Практично кожне гуляння не обходиться без алкогольних напоїв. Від їхньої якості залежить те, як ви почуватиметеся наступного дня. Багато хто відмовляється пити звичайний покупний алкоголь і готує свої домашні наливки та настоянки. Жодних витонченостей, мінімум зусиль та відмінний результат.

На приготування йде приблизно тиждень. Так що наперед подбайте про наявність всього необхідного. А ще краще тримати кілька пляшечок про запас. Ділимося з вами трьома рецептами доступних та ароматних настоянок на святковий стіл. Вони припадуть до смаку навіть гурманам.

Горобинівка
Стиглі ягоди горобини відрізняються своїм гіркувато-солодким смаком і гарним кольором. Жменя плодів зможе не лише пом’якшити різкий смак горілки, а й додасть естетики до напою. Стане чудовим доповненням до м’яса та птиці.

настойка на рябине

Складові

лимонна кислота на кінчику ножа
2 китиці горобини (приблизно 300 г)
2 ст. л. цукру
500 мл горілки
1 л води

Приготування

1. Обірвіть ягоди з гілок, приберіть зіпсовані, інші добре вимийте. Залийте горобину водою, доведіть до кипіння на сильному вогні і відразу ж відкиньте на друшляк.

2. Змішайте ягоди з цукром та лимонною кислотою. Складіть заготовку в чисту суху банку, залийте горілкою та закрийте. Дайте напою настоятися протягом 5-6 днів. Періодично струшуйте банку.

Анісівка на цитрусових скоринках та м’яті
Якщо заплющити очі, то можна сплутати анісівку зі старим добрим глінтвейном. Вся справа в тому, що до неї входить аналогічний набір спецій. Приємним бонусом стане освіжаючий аромат м’яти. П’ється напій легко, залишаючи незабутній післясмак.

водка с анисом

 

Складові

1 пуч. свіжої м’яти
2 зірочки бадьяна
4 лайми
2 апельсини
1 л горілки
5–6 зерен кардамону
2 дрібки. цукру

Приготування

1. Перелийте горілку у більшу ємність (наприклад, сулія).

2. Перемеліть зерна кардамону, зніміть цедру з апельсинів та лаймів.
3. Додайте в тару всі інгредієнти та щільно закрийте кришкою. Добре збовтайте вміст пляшки і залиште настоюватися протягом тижня.
4. Перед подачею процідіть анісівку і перелийте в графин або пляшку.

Лимонний спотикач
Не забули ми і про наших дорогих представниць прекрасної статі. Якщо попередні напої здаються вам занадто міцними, зверніть увагу на спотикач. Це чисто жіночий напій: солодкий і трохи п’янкий, але абсолютно нешкідливий.

лимонный спотыкач

Складові

0,75 л горілки
0,5 ч. л. насіння коріандру
600 г цукру
0,25 ч. л. гвоздики
5 лимонів
0,5 л води

Приготування

1. Добре вимийте лимони, обдайте окропом, потім наріжте на шматочки середнього розміру. Перекладіть цитрус у трилітрову банку, всипте коріандр і гвоздику, залийте горілкою та закрийте кришкою. Приберіть у темне місце на тиждень.

2. Додайте у воду цукор і, помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть сироп на сильному вогні. Перевіряйте готовність, опустивши трохи сиропу у холодну воду. Крапля повинна перетворитися на м’яку кульку.
3. Застеліть сито марлею, складеною в два шари, і процідіть наливку. Додайте цукровий сироп і добре перемішайте.  Перелийте напій у пляшки і зберігайте в прохолодному місці далеко від прямого сонячного проміння.

Радимо обов’язково приготувати домашню настоянку перед Новим роком. Це його тільки зустрічають шампанським, а потім поступово переходять до міцніших напоїв. Чому б не пригостити гостей чимось особливим. Тим більше тепер ви знаєте відразу кілька відповідних рецептів!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *