Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирно-морквяна запіканка

У пошуках смачного для дітей та задовільного за іншими характеристиками сніданку господині найчастіше зупиняються на стравах із сиру. Банальними сирниками не обмежуються. Коли час підтискає, випікають швидкі оладки на сковороді. А ось сирно-морквяна запіканка — скоріше суботній варіант сніданку.

Щоб зробити сирну запіканку ситнішою, можна додати до неї рис. Для приготування такої запіканки вам знадобиться упаковка нежирного сиру, одна велика морквина, яйце, трохи цукру та манки. Цих інгредієнтів вистачає на дві порції сніданку. А якщо прикрасити їх збитими вершками, від торта буде не відрізнити!

Складові
Сир 200 г, Морква 120 г, Яйце 1 шт., Цукор 1,5 ст. л., Манка 2 ст. л., Ванільний цукор 5 г, Вершкове масло 1 ч. л., Збиті вершки за смаком.

Приготування
1. Очистіть і промийте моркву, натріть на дрібній тертці. Якщо є час та можливість, перебийте її в пюре. Підготуйте жаростійку форму середніх розмірів. Розігрійте духовку до 180 градусів.

2. Замісити тісто. У глибокій мисці збийте цукор із яйцем до пишної піни. До неї додайте манку, ванілін, сир і моркву. Добре перемішайте інгредієнти. Дайте тісту 15 хвилин постояти.

3. Форму для запікання перемажте м’яким вершковим маслом. Викладіть туди тісто та розрівняйте ложкою. Запікайте сирну запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Звісно, таку випічку можна готувати не лише на сніданок. Особливо якщо ви любите поспати і не сильно хочете морочитися вранці з духовкою. Морквяно-сирну запіканку сміливо можна назвати здоровим десертом, тому подавайте його на перекус до чаю та какао!

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

3 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

4 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

4 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

4 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

5 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

5 години ago