Якщо вранці хочеться побалувати себе чимось солоденьким до кави, а на поличках не залишилося жодного смаколика, пропонуємо приготувати оригінальні цукерки. Ці шоколадно-манні цукерки неодмінно припадуть до смаку яусій родині.
Взагалі коли робити цукерки самостійно, завжди знаєш, що ласощі з натуральних продуктів, вони в міру солодкі і навіть іноді корисні. Як добре, що домашні цукерки можна приготувати навіть із обмеженої кількості продуктів. Зараз наведемо вам приклад!
Щоб приготувати ціле деко шоколадно-манних кульок до чаю, вам знадобиться справді скромний набір продуктів. По-перше, підготуйте по склянці манки та какао-порошку. Також вам знадобиться вершкове масло та цукор.
Складові
Манка 130 г, Какао-порошок 3,5 ст. л., Цукор 60 г, Вершкове масло 60 г, Вода 180 мл
Приготування
1. Розтопіть масло на сковороді, не доводячи його до кипіння. Пересипте туди манку. Перемішайте інгредієнти до утворення крихти. Прогрійте суміш, помішуючи близько 5 хвилин на середньому вогні.
2. В іншу глибшу сковороду пересипте цукор і 2,5 ст. л. какао. Поставте її на середній вогонь. Перемішайте сухі інгредієнти та обережно влийте воду. Перемішуйте, поки все не розчиниться у воді.
3. Прокип’ятіть шоколадну масу протягом 3 хвилин. Далі пересипте в неї манну крихту. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб вся рідина ввібралася. Прогрійте на слабкому вогні ще 3 хвилини та вимкніть вогонь.
4. Повністю остудіть масу. Вона має бути пластичною і приємною на дотик. Скачайте із шоколадної маси невеликі кульки розміром із волоський горіх. Відправте їх в холодильник для охолодження мінімум на 1,5 години.
Ви на завершальному етапі! Залишилося лише обваляти охолоджені кульки в 1 ст. л. какао-порошку і викласти на пласке ошатне блюдо. Цукерки з манної крупи з какао готові, можете подавати їх до чаю чи кави. Рідні будуть вам вдячні за таке смачне домашнє частування.