Вигадали цей салат в українському місті Полтаві, взявши за основу всім знайомий салат «Мімоза». За смаком і в плані інгредієнтів «Полтавський» справді дуже схожий на «Мімозу». Щоправда, після “Полтавського” на “Мімозу” дивитися вже буде відверто шкода. Адже це покращений варіант!
Складові
1 банка консервованих сардин або сайри, 4 курячі яйця, 1 цибулина, 1 варена морква, 2 плавлені сирки, 30 г волоських горіхів, 3 ст. л. майонезу, сіль за смаком, перець за смаком.
Приготування
1. Злий з консервів рідину, розімни рибу виделкою і виклади її першим шаром салату. Зверху зроби легку майонезну сітку. Другим шаром виклади дрібно нарізану цибулю. Зверху неї теж зроби майонезну сітку.
2. Яйця відвари і охолоди, натри на тертці. Із них зроби третій шар. Після обов’язкової майонезної сітки поклади четвертим шаром натерту на дрібній тертці відварену моркву. Не пропускай майонезні сітки.
3. Верхній шар салату зроби із попередньо підморожених та натертих на тертці плавлених сирків. Зверху них нанеси трохи майонезу, після чого посип верхівку салату подрібненими волоськими горіхами.
Справу зроблено, салат «Полтавський» готовий! Перед подачею на стіл дай страві настоятися кілька годин. Запевняємо, друзі та рідні будуть від нього у захваті. Смачного!
9–13 вересня у місті Вінниця відбувся Кубок України та Чемпіонат України серед юнаків та дівчат…
З 12 по 14 вересня у Дніпрі відбувся особисто-командний чемпіонат області зі швидких шахів та…
З початку 2025 року в Україні зареєстрували понад 35,5 тисяч кримінальних проваджень за статтею «Шахрайство»…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Протягом ночі на території міста було тихо –…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "На Дніпропетровщині захисники неба збили 2 безпілотники, повідомили…
13–14 вересня в Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «MASQUERADE CUP 2025», який зібрав…