Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Медові пряники з глазур’ю

Новорічний стіл завжди ломиться від великої кількості страв. Тому під кінець застілля вже мало хто може перейти до десерту. Але незважаючи на те, скільки гості з’їдять, вони в жодному разі не відмовляться від ароматної випічки. Ну а якщо ви подасте до солодкого столу медові пряники з глазур’ю, у них зовсім не залишиться шансу. Ці ласощі захочуть спробувати всі без винятку.

Щоб випічка мала успіх, обов’язково приготуйте “палений цукор”. Для цього необхідно розплавити цукор до стану чорної рідкої суміші. Завдяки їй домашні пряники набудуть звичного нам кольору та смаку.

Під час замішування тіста для цієї випічки використовується харчова сода. Але гасити її оцтом не треба. Справа в тому, що в меді міститься кислота, яка зробить це. В результаті пряники добре піднімуться.

Складові
Мед 80 г, Цукор 70 г, Вода 120 г, Сіль1 дріб., Пшеничне борошно 320 г, Сода 1 ч. л., Соняшникова олія 50 г, Кардамон, Кориця до смаку, Гвоздика мелена 2 дріб., Яєчні білки 1 шт., Цукрова пудра 120 г, Лимонний сік 1,5 ч.л.

Приготування
1. Готуємо “палений цукор”. У каструлю з товстим дном всипаємо цукор. Відправляємо її на вогонь. Чекаємо, поки цукор перетвориться на чорну розтоплену масу, що займе приблизно 10 хвилин. Не перемішуємо його.

2. Забираємо каструлю з вогню. Даємо цукровій суміші охолонути протягом 2 хвилин. Потім тонким струмком вливаємо в каструлю киплячу воду, активно все перемішуючи до однорідності. Всипаємо до отриманої суміші цукор, що залишився, кардамон, мелену корицю, гвоздику і сіль. Перемішуємо все.

3. Відправляємо каструлю на плиту. Проварюємо її вміст протягом 1 хвилини, постійно помішуючи, для розкриття аромату прянощів.
4. Переливаємо гарячу суміш у глибоку ємність. Додаємо до неї мед. Перемішуємо все вінчиком. Додаємо харчову соду. Знову перемішуємо.
5. Вливаємо олію. Перемішуємо. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Воно не повинно липнути до рук.

6. На робочій поверхні розкочуємо тісто в пласт. Вирізаємо з нього заготовки бажаної форми. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Відправляємо пряники в розігріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин.

7. Готуємо глазур. З’єднуємо в глибокій ємності яєчний білок із цукровою пудрою. Ретельно перемішуємо все вінчиком. Вливаємо сік лимонний. Перемішуємо до однорідності.

8. Покриваємо охолоджені пряники глазур’ю. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 хвилини. Готово!

Зробіть пряники максимально новорічними, надавши їм форму ялинок, зірок тощо. Для цього можна купити спеціальні формочки практично в будь-якому магазині. До речі, ласувати такою випічкою можна не лише з нагоди Нового року, а й у пост. Адже до складу тіста не входять ні яйця, ні молоко, ні вершкове масло. Тільки в цьому випадку зробіть глазур не на білку, а воді. Вийде не менш смачно та красиво.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині жінка посіяла конопель на понад 4 млн гривень

Поліція Нікопольщини скерувала до суду справу відносно місцевої жительки. Коноплю підозрювана вирощувала у п’яти теплицях,…

4 хв. ago

Гороскоп на 20 вересня 2024 року

Овен Увійти до робочого ритму з самого ранку буде нелегко. Почніть із легкої роботи, приємних…

5 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік продавав боєприпаси посеред вулиці

За збут боєприпасів криворізькі поліцейські затримали 43-річного чоловіка. Гранати, корпуси від них, запали та патрони…

7 хв. ago

Канабіс на 1,5 млн гривень: поліція Дніпра затримала наркозбувача

Наркотики чоловік відправляв замовникам через поштові сервіси, де і був затриманий під час чергового збуту.…

8 хв. ago

У Дніпрі на подвір’ї будинку вибухнула граната

У Дніпрі на подвір’ї будинку вчора уночі пролунав вибух. Поряд з автівками здетонувала граната. Що…

29 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік викрав з магазину ноутбук, роутер та телефон

У Кривому Розі поліція охорони затримала 33-річного чоловіка, який вкрав з магазину ноутбук, роутер та…

1 годину ago