Рецепт дня: Куряче філе з яблуками

Ви вже втомилися від дуже калорійних м’ясних страв, після яких відчувається тяжкість у шлунку? У цьому випадку у нас є щось цікаве для вас: рецепт найсмачнішої та найсоковитішої курочки в духовці. Без майонезу та олії! Розповідаємо, як швидко запекти куряче філе з яблуками для дуже апетитної вечері.

Ця страва своїм зовнішнім виглядом сильно нагадує м’ясо по-французьки. Але, як ви вже зрозуміли, замість ананасів та помідорів використовується яблуко. Фрукт потрібно лише натерти на тертці і викласти на філе. А вже за півгодини буде готова шедевральна страва!

Навіть ті, хто дотримуються правильного харчування або сидять на дієті, можуть їсти таку смакоту. Адже запікається курочка не з майонезом, а зі сметаною. Тому про шкоду фігурі та набір зайвих кілограмів можна не турбуватися.

Складові
Куряче філе 3 шт., Яблуко 3 шт., Сметана 50 г, Твердий сир 160 г, Сіль, Чорний мелений перець до смаку.

Приготування
1. Ретельно промиваємо курку. Обсушуємо її за допомогою паперових рушників. Кожне філе розрізаємо на 2 частини. Накриваємо м’ясо плівкою. Відбиваємо його молотком з одного боку.

2. Натираємо на дрібній тертці твердий сир. Промиваємо яблука. Викладаємо куряче філе на лист, застелений пергаментом. Солимо і перчимо м’ясо. Змащуємо філе сметаною, рівномірно її розподіляючи.

3. Викладаємо на курку натерте яблуко. Присипаємо все твердим сиром. Відправляємо лист з м’ясом у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готово!

До речі, щоб зробити курочку прянішою, ви можете використовувати не тільки сіль і чорний перець. За бажанням додайте свої улюблені спеції. Наприклад, копчена паприка чи прованські трави зможуть зробити м’ясо ароматнішим. Що ж до яблук, то вони мають бути великого розміру. Чим більше фрукту ви викладете на куряче філе, тим соковитішим воно вийде. Але, звичайно, переборщувати з кількістю яблук також не варто. Потрібна золота серединка.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *