До уваги пенсіонерів Кам’янського: поліція застерігає від шахраїв

Поліція попереджає: шахрайства під приводом обміну грошей. 

До пенсіонерів на вулиці підходять незнайомці, які повідомляють, що вони «соціальні працівники». Під час розмови дізнаються персональні дані та повідомляють, що йшли саме до цієї літньої людини. Потім розповідають, що в країні триває грошова реформа і необхідно обміняти «старі» гроші на «нові». Довірливі пенсіонери виносять шахраям всі свої заощадження, які вони обмінюють на конверт із папірцями або обіцяють перевірити гроші та наступного дня повернути «нові». І тільки після уходу незнайомців, пенсіонери розуміють, що їх ошукали.

ПОЛІЦІЯ РЕКОМЕНДУЄ!!!

– будьте пильними, не впускайте в будинок незнайомих людей, ким би вони не представлялися;
– якщо трапилось, що все ж таки незнайомці увійшли до квартири, вимагайте пред’явити документи, у разі відмови викликайте поліцію, якщо співробітники (будь-якої організації) справжні, вони завжди дочекаються правоохоронців.

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РОДИЧІВ ПЕНСІОНЕРІВ!!!

– зробіть для своїх близьких список необхідних телефонів, запишіть туди свої номери телефону, поліції, пенсійного фонду, газової, соціальної, медичної служби, а також телефон лікаря, дільничного інспектора, майстра ЖЕКу та інші необхідні. Залиште його на видному місці, тоді Ваші рідні зможуть швидко набрати потрібний номер і з’ясувати необхідну інформацію або звернутися за допомогою.
Якщо все ж таки Ви або Ваші родичі потрапили на гачок шахраїв негайно телефонуйте «102»!

шахрайство

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *