На Дніпропетровщині зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

Згідно даних епідеміологічного моніторингу, який здійснювався ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» протягом минулого тижня, з 8 по 14 грудня, стан епідемічної ситуації серед населення Дніпропетровської області наступний:

– Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на неепідемічному рівні. За тиждень зареєстровано 9350 випадків ГРВІ, що на 7% менше минулого тижня та на 48,9% від встановленого епідпорогу. Питома вага дітей до 17 років – 38,3%. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 416 хворих, у т.ч. 181 дитина.

– В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 15%. Питома вага дітей до 17 років – 14,3% (201 особа). Кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19, які знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області – 204 (49,6% від госпіталізованих з ГРВІ), у т.ч. 5 пацієнтів були госпіталізовані до відділень реанімації. Зареєстровано 5 летальних випадків з лабораторно підтвердженим COVID-19 серед пацієнтів медичного ризику, які мали супутні стани та не були щеплені проти COVID-19.

За звітний тиждень проти грипу вакциновано 431 особа. З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 9163 особи.

– Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області зросла на 6% у порівнянні з попереднім тижнем поточного року, але нижча за аналогічний період минулого року на 7,6%. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 70%. Середньобагаторічні показники – не перевищено.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *