Кам’янчани, яких ми втратили у 2023 році

Рік що минає забрав у небуття талановитих, видатних, шанованих кам’янчан. І ці втрати зовсім не пов’язані із війною, яка забирає найкращих синыв всієї України. Так склалася доля, так розпорядився випадок, що серця цих людей перестали битися саме у 2023 році. Тож згадаймо та вшануймо тих, кого з нами поруч вже немає.


27 лютого
у Кам’янському пішов з життя 68-річний фельдшер Михайло Іваньоха. Чоловік хворів на важку швидкоплинну хворобу. Все своє життя він присвятив роботі у швидкій допомозі.

З 1977 року майже до кінця життєвого шляху Михайло працював у швидкій. Багато років виїжджав на кардіологічній бригаді з лікарем і до останнього часу працював самостійно.

 

 

13 березня На 75 році пішла з життя добра, щира, порядна людина – Богданенко Олександр Васильович, директор ТОВ «Аульська хлоропереливна станція», який значну частину свого життя присвятив розбудові Дніпропетровщини.

Народився Олександр Васильович 02 січня 1949 року в місті Синельникове Дніпропетровської області. Він був надзвичайно працьовитим, наполегливим та енергійним. Займав керівні посади в органах державної влади, займався громадською діяльністю.

Останні роки Олександр Васильович працював керівником ТОВ «Аульська хлоропереливна станція». Завдяки людським якостям, професійному досвіду та знанням користувався великою повагою як в Кам’янському районі, так і у всій Дніпропетровщині.

 

15 березня передчасно пішов з життя колишній міський голова Кам’янського Корчевський Ярослав Сільвестрович.

У пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Ярославом Сільвестровичем, він назавжди залишиться прекрасним керівником, справжнім патріотом, надійним другом, чесною та інтелігентною людиною.

Ярослав Корчевський народився 1 жовтня 1953 року у с.Підгородне Тернопільської області.

Після закінчення інституту трудову діяльність продовжував в тресті «Дзержинськбуд», займаючи різні посади. У червні 1990 року обраний заступником голови Дніпродзержинського міськвиконкому. Довгий час працював на керівних посадах у різних філіях «Промінвестбанку».

З грудня 2005 по квітень 2006 року був виконуючим обов’язки міського голови, секретарем міської ради. У березні 2008 року обраний Дніпродзержинським міським головою та обіймав посаду по листопад 2010 року.

 

На початку квітня не стало талановитої майстрині акварельного живопису Валентини Володимирівни Лаушкіної, чиє ім’я відоме далеко за межами Дніпропетровщини.

Валентина Лаушкіна народилася 2 жовтня 1956 року у Дніпропетровську. Закінчила Український поліграфічний інститут імені Івана Федорова. Вона визнана майстриня акварельного живопису. Працювала переважно у жанрі міський пейзаж. Брала участь у вітчизняних та зарубіжних виставках.

Багато років жила та працювала у Кам’янському.

 

 

 

 

 

 

5 квітня помер Володимир Константинович Базарянінов – заслужений журналіст України, член національної спілки журналістів України, президентський довічний стипендіат, автор великої кількості книг, публікацій та статей, авторитетна людина в журналістиці України та просто відмінна людина нашого міста.

 

 

 

 

 

 

 

16 травня помер тренер-викладач відділення академічного веслування ДЮСШ № 1 Юрій Богданов.

Друг, колега, наставник. Розумний, порядний, добрий, надійний… Велика втрата для спортивної спільноти міста, великий біль в серцях.

Чоловік тривалий час боровся з тяжкою хворобою. Йому було 60 років.

 

 

 

 

 

7 липня, після важкої тривалої хвороби, помер член виконавчого комітету Кам’янської міської ради, настоятель храму на честь святого благовірного князя Ігоря Чернігівського в м. Кам’янське  протоієрей Ігор Анатолійович Дідовець.

Протоієрей Ігор народився 22 серпня 1963 року в  м. Дніпродзержинськ . Навчався в середній школі №1, в механічному технікумі м. Дніпропетровська, де згодом працював на посаді заступника директора.

Він закінчив Київську духовну семінарію, а потім і духовну академію.

З моменту створення Дніпродзержинської єпархії, отець Ігор виконував обов’язки  благочинного церков Петриківського округу та голови єпархіального відділу взаємодії із збройними силами, козацтвом та МНС. Протоієрей Ігор вів активну громадську діяльність. Будучи настоятелем міського храму, він був обраний до депутатському корпусу Дніпровської районної ради 4-го та 5-го скликання. Був головою комісії соціально-економічного розвитку Дніпровського району та членом виконавчого комітету.

Неодноразово їздив в зону АТО для духовної підтримки українських воїнів.

Нагороджений орденами та грамотами Української Православної Церкви, державними та міськими відзнаками.

 

На початку вересня пішов з життя Віктор Іванович Плохій.

Чимало мешканців нашого міста, тоді ще Дніпродзержинська, середнього віку та старше, добре пам’ятають Віктора Івановича. Він став відомим у першій половині 1990-х років, коли почав працювати у міськвиконкомі, де дійшов до начальника відділу та секретаря виконавчого комітету. У другій половині 90-х він пішов з коридорів влади, очолював швейну фабрику «Універсал» по проспекту Аношкіна. У 2002 році був одним з керівників передвиборчого штабу кандидата на посаду міського голови Дніпродзержинська Сергія Шершньова. Повернувся у владу Віктор Іванович за часів мерства Ярослава Корчевського, потім знову пішов із влади, після знову було повернення, обіймав відповідальну посаду.

Для багатьох кам’янчан Плохій залишив після себе добру пам’ять як компетентний керівник та чуйна і уважна людина, його по-справжньому поважали і начальники, і підлеглі. Всі справи, за які він брався, завжди робив на совість і з душею, з великою любов’ю до рідного міста.

 

 

1 листопада пішов з життя Микола Олександрович Болотін, відомий фоторепортер з Кам`янського.

Навчався у дніпродзержинській школі №9. Закінчив Дніпродзержинський індустріальний технікум та Московський енергетичний інститут. Працював у міськелектромережі та на ДМК. Друкувався у передових виданнях Японії, США та країнах колишнього СРСР.

Наприкінці 80-х М.Болотін повернувся до рідного міста. Рідко який міський захід обходився без Болотіна – він завжди тут як тут, весь з ніг до голови обвішаний фотокамерами. Микола Олександрович був по-своєму щасливою людиною, бо він вмів за малим бачити загальне.

 

 

 

15 грудня передчасно пішла з життя головний бухгалтер департаменту фінансів Кам’янської міської ради Юрченко Валентина Олексіївна.

Валентина Юрченко народилася 26 листопада 1960 року в місті Красногорівка Донецької області. У 1999 році закінчила Дніпропетровський державний університет. Упродовж останніх 30 років працювала в департаменті фінансів міської ради.

У пам’яті колег вона назавжди залишиться доброю і чуйною людиною, надійним порадником та професіоналом своє справи.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…

58 хв. ago

У Кам’янському пройде Кубок з футболу серед найменших

У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…

2 години ago

У Дніпрі чоловік чіплявся до жінок – і поплатився…(відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…

3 години ago

На Дніпропетровщині син забив до смерті хвору матір: що вирішив суд

До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…

3 години ago

Кам’янчан запрошують на зустріч із художницею

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…

3 години ago

Під Дніпром розшукують зниклого чоловіка

Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…

3 години ago