Categories: Економіка

У Ахметова обіцяють модернізацію «Каметсталі» після війни

Компанія “Метінвест” Ріната Ахметова планувала перебудувати заводи в Україні під виробництво низьковуглецевої сталі, в тому числі – побудувати електроплавильні печі на “Запоріжсталі” замість мартену. Також в планах була модернізація “Каметсталі” та “ММК ім. Ілліча”.

Війна відкоригувала ці плани, але вони в цілому не змінилися, розповів в інтерв’ю “Форбс” генеральний директор компанії Юрій Риженков. Про це пише УНІАН.
“Модернізацію “Запоріжсталі” ми оцінювали в близько $2 млрд. Проте зелена металургія потребує багато металобрухту, або високоякісних DR-окатків, тому одночасно нам потрібно буде модернізувати наші ГЗК під виробництво високоякісних окатків. Якщо сумувати інвестиції в зелену трансформацію наших українських активів – ГЗК, “Каметсталі” та “Запоріжсталі”, – то загальна сума приблизно $9 млрд. Це реально зробити, і ми плануємо це робити після закінчення війни. Це інвестиційна програма на 5-10 років”, – наголосив Риженков.
Разом з тим компанія планує найближчим часом розпочати будівництво прокатного заводу в Італії потужністю 3 млн т/рік, який називають “пілотним проектом з реконструкції “Запоріжсталі”. Кошти на проект планують залучити переважно за рахунок грантів та боргового капіталу за підтримки уряду Італії.
“Цей завод зможе підвищити завантаженість наших ГЗК в Україні та стимулюватиме їх модернізацію під виробництво високоякісних окатків. В ЄС теж недостатньо металобрухту, щоб забезпечити всі металургійні заводи, які зараз модернізуються”, – зазначив керівник компанії.

Margaret

Recent Posts

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

46 хв. ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

1 годину ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

2 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

2 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

3 години ago

У Кам’янському нагородили переможців конкурсу «Моя мама – найкраща»

Нагороджено переможців конкурсу «Моя мама - найкраща» від ГО «Молода Бджола». Цей конкурс зібрав близько…

3 години ago