Рецепт дня: Бургер-суп з фаршем

Американська повсякденна кухня славиться своїми ситністю та незвичайними поєднаннями продуктів. Якщо смак класичного бургера в нашому регіоні знайомий кожному ще з юності, то бургер-суп з фаршем – щось новеньке навіть для великих кулінарів. Проте страва ця досить проста, а рецепт поширений, як у нас борщ, серед різних верств суспільства.

Коли потрібно приготувати обід для великої сім’ї, нечасто доводиться звертатися до вишуканих і складних рецептів. Так ось, американський суп з фаршем — максимально просте та ситне перше, яке до того ж нагадує смак улюбленого фастфуду. Що може бути привабливішим для голодних домочадців?

Для приготування бургер-супу вам знадобляться ті самі продукти, що і на бургер, за винятком води та плавленого сиру. Ці два інгредієнти відіграють ключову роль, що відповідає за консистенцію та ніжний смак супу.

Складові
Яловичий фарш 300 г, Цибуля 1 шт., Зелена цибуля 15 г, Томатна паста 3 ст. л. ,Вода 2 л ,Плавлений сир 160 г ,Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Картопля 3 шт., Лавровий лист 2 шт., Олія 2 ст. л. ,Кріп 10 г, Хліб 30 г.

Приготування
1. У каструлю з товстим дном налийте олію. Поставте її на вогонь. Обсмажте на олії цибулю, нарізану дрібними кубиками. До цієї засмажки можна додати і моркву до смаку.

2. Через 5 хвилин пересипте до овочів фарш, додайте томатну пасту, сіль та перець. Добре перемішайте і смажте хвилин 10, продовжуючи помішувати. Тим часом наріжте картоплю невеликими кубиками.

3. Пересипте картоплю в каструлю, залийте все водою. Накрийте кришкою і варіть до м’якості картоплі. Далі пару черпаків бульйону перелийте в чашу блендера. Туди відправте плавлений сир.

4. Збийте бульйон із сиром і перелийте суміш у каструлю. Перемішайте, додайте лавровий лист. Дайте супу покипіти на повільному вогні ще кілька хвилин. Подавайте суп разом із підсушеним білим хлібом, посипавши кропом.

Американський бургер-суп із фаршем готовий. Якщо хочете, щоб його смак більше нагадував чизбургер, кожну порцію доповніть кількома скибочками рум’яного бекону та солоних огірків. Щедро посипте суп натертим чеддером. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *