Рецепт дня: М’яке печиво у кокосовій стружці

Цілу тарілку м’якої кокосово-персикової випічки можна приготувати на вечір, коли дуже хочеться закусити чимось терпкий чай після вечері, а в магазин йти пізно. Втім, жодна покупна випічка не зрівняється з домашньою, приготовленою з любов’ю та з перевірених продуктів. М’яке печиво з варенням і виглядає апетитно і на смак розкішне.

Ця страва припаде до смаку не лише фанатам варення, а й любителям кокосових десертів.

Для приготування такого печива до чаю вам знадобиться типовий набір продуктів для пісочного тіста: розм’якшене вершкове масло, цукор, яйця, борошно… Але хоч інгредієнти цілком звичайні, процес чимось інтригує.

Складові
Вершкове масло 125 г, Соняшникова олія 125 мл, Яйце 2 шт. , Цукор 125 г, Сіль 1 дріб., Варення 120 г, Пшеничне борошно 500 г, Розпушувач 6 г, Лимонна цедра за смаком, Кокосова стружка 80 г.

Приготування
1. Приготуйте тісто для печива. Для цього розм’якшене вершкове масло розімніть у глибокій мисці з цукром та цедрою лимона. Далі додайте до нього яйця та сіль. Змішайте інгредієнти вінчиком.

2. Додайте до цієї маси олію. Перемішайте. Тепер додайте в масу 1 ст. л. персикового або абрикосового варення. Просійте в миску борошно та розпушувач. Замісити тісто. Воно буде в міру щільним та еластичним. Тісто скачайте в ковбаску, наріжте її однаковими шматочками. Кожен шматочок скачайте в колобок. Їх викладіть на лист, попередньо вистелений пергаментним папером. Випікайте печиво до 20 хвилин при 180 градусах.

Випічка готова! Коли вона трохи охолоне, кожне печиво вмочіть у варення і обваляйте в кокосовій стружці. Викладіть вироби на тарілку. Звичайно, ви можете використовувати не тільки персикове, але й будь-яке інше рідке варення. Бажано, щоб воно було світлим. Успіхів у приготуванні!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *