Рецепт цієї рибної страви досить незвичайний. Готується така холодна закуска в духовці. Просто викладаєте шарами всі необхідні компоненти та запікаєте їх, а потім відправляєте страву охолоджуватися. Через 8 годин з холодильника вже можна буде діставати смакоту.
Завдяки швидкорозчинному желатину, який використовується під час приготування, ви отримаєте відмінну рибну страву, що чудово тримає форму. Філе скумбрії не розвалиться при нарізанні закуски. До того ж воно вийде неймовірно соковитим.
Складові
Скумбрія 2 шт., Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Кріп 0,25 пуч., Петрушка 0,25 пуч., Чорнослив 100 г, Кориандр 2 щіп., Желатин 2 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Приправа для риби 1 ч. л., Молоко 200 мл, Яйце 2 шт.
Приготування
1. Беремо рибу. Відрізаємо голову, хвіст та плавники. Видаляємо всі нутрощі. Розробляємо скумбрію на філе.
2. Очищаємо 1 морквину. Нарізаємо овоч на кружечки. Викладаємо моркву першим шаром у форму, яка застелена пергаментом, змащеним вершковим маслом.
3. Зверху поміщаємо 2 філе скумбрії. Злегка присолюємо їх. Приправляємо філе чорним перцем та коріандром. Посипаємо рибу 1 ч. л. швидкорозчинного желатину.
4. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Промиваємо кріп та петрушку. Обсушуємо їх та подрібнюємо. Очищаємо моркву, що залишилася. Натираємо її на тертці. Дрібно нарізаємо чорнослив.
5. Поміщаємо на скумбрію половину моркви, зелені, цибулі та чорносливу, чергуючи шари. Зверху викладаємо філе скумбрії, що залишилася.
6. Солимо рибу, перчимо і присипаємо желатином. Потім знову викладаємо шарами зелень, цибулю, чорнослив та натерту моркву.
7. Готуємо заливку. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 дрібку солі, чорний перець та приправу для риби. Збиваємо все. Вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо.
8. Заливаємо яєчно-молочною сумішшю вміст форми для випікання, рівномірно її розподіляючи. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо в неї форму на 1 годину.
9. Дістаємо страву з духової шафи. Даємо закусці повністю охолонути за кімнатної температури. Потім прибираємо її в холодильник на ніч.
Нарізати таку закуску зі скумбрії рекомендуємо відразу перед гостями. Тоді вони зможуть належним чином оцінити ваші старання та неперевершений вигляд цієї рибної страви з чорносливом та морквою. Обов’язково спробуйте приготувати таку апетитну закуску, а потім поділіться своїми враженнями.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…
Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…
У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…
У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…
Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…
У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…