Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Закуска зі скумбрії з чорносливом

Найчастіше господині чи маринують, чи запікають скумбрію з лимоном до святкового столу. Однак її можна приготувати і набагато цікавіше. Наприклад, ошатна закуска зі скумбрії з чорносливом обов’язково підкорить своїм смаком та виглядом усіх запрошених гостей. А по-іншому й бути не може, бо вона виглядає просто розкішно.

Рецепт цієї рибної страви досить незвичайний. Готується така холодна закуска в духовці. Просто викладаєте шарами всі необхідні компоненти та запікаєте їх, а потім відправляєте страву охолоджуватися. Через 8 годин з холодильника вже можна буде діставати смакоту.

Завдяки швидкорозчинному желатину, який використовується під час приготування, ви отримаєте відмінну рибну страву, що чудово тримає форму. Філе скумбрії не розвалиться при нарізанні закуски. До того ж воно вийде неймовірно соковитим.

Складові
Скумбрія 2 шт., Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Кріп 0,25 пуч., Петрушка 0,25 пуч., Чорнослив 100 г, Кориандр 2 щіп., Желатин 2 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Приправа для риби 1 ч. л., Молоко 200 мл, Яйце 2 шт.

Приготування
1. Беремо рибу. Відрізаємо голову, хвіст та плавники. Видаляємо всі нутрощі. Розробляємо скумбрію на філе.

2. Очищаємо 1 морквину. Нарізаємо овоч на кружечки. Викладаємо моркву першим шаром у форму, яка застелена пергаментом, змащеним вершковим маслом.

3. Зверху поміщаємо 2 філе скумбрії. Злегка присолюємо їх. Приправляємо філе чорним перцем та коріандром. Посипаємо рибу 1 ч. л. швидкорозчинного желатину.

4. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Промиваємо кріп та петрушку. Обсушуємо їх та подрібнюємо. Очищаємо моркву, що залишилася. Натираємо її на тертці. Дрібно нарізаємо чорнослив.
5. Поміщаємо на скумбрію половину моркви, зелені, цибулі та чорносливу, чергуючи шари. Зверху викладаємо філе скумбрії, що залишилася.
6. Солимо рибу, перчимо і присипаємо желатином. Потім знову викладаємо шарами зелень, цибулю, чорнослив та натерту моркву.
7. Готуємо заливку. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 дрібку солі, чорний перець та приправу для риби. Збиваємо все. Вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо.

8. Заливаємо яєчно-молочною сумішшю вміст форми для випікання, рівномірно її розподіляючи. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо в неї форму на 1 годину.

9. Дістаємо страву з духової шафи. Даємо закусці повністю охолонути за кімнатної температури. Потім прибираємо її в холодильник на ніч.

Нарізати таку закуску зі скумбрії рекомендуємо відразу перед гостями. Тоді вони зможуть належним чином оцінити ваші старання та неперевершений вигляд цієї рибної страви з чорносливом та морквою. Обов’язково спробуйте приготувати таку апетитну закуску, а потім поділіться своїми враженнями.

Олена

Recent Posts

Для школярів Кам’янського запрацював новий осередок з вивчення предмету «Захист України» (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Відкрили після капітального ремонту оновлений осередок для вивчення…

51 хв. ago

Дніпропетровщина отримала медобладнання від Чехії на 19,5 млн грн

До Дніпропетровщини доставили медобладнання від Чехії. Воно для лікарні, яка опікується боротьбою з раком. Оснастили…

2 години ago

Коли в Кам’янському стартує опалювальний сезон

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до постанови №812 від 19 липня 2022 року, якими визначено…

2 години ago

Кам’янські велогонщики взяли участь у чемпіонаті України

10–12 жовтня у місті Кропивницький відбувся Чемпіонат України з велокросу у груповій гонці та командній…

3 години ago

У Кам’янському пройде “Ду-ду Fest”

Городян запрошують на ІІ Міський фестиваль духової музики “Ду-ду Fest”. Не пропустіть яскраву подію осені…

3 години ago

Аліна Гросу презентувала пристрасний кліп (відео)

Українська співачка GROSU, вона ж Аліна Гросу, презентувала чуттєву історію про кохання, де переплітаються пристрасть і гордість. Це вже друга…

4 години ago