Як кам’янчани називали своїх новонароджених малюків у 2023 році

Мода на імена була завжди. В той чи інших період популярності набувають різні жіночі та чоловічі імена, а люди підхоплюють тенденцію. І тоді у суспільстві у певний проміжок часу є багато дітлахів з однаковими, популярними іменами.

Варто зауважити, що для українців немає заборон та обмежень у виборі імені для своїх дітей. Але все частіше батьки креативно підходять до цього питання та обирають незвичні або стародавні імена для малюків. Втім, переважна більшість надає перевагу традиційності у виборі імені.

У Відділі державної реєстрації актів цивільного стану у м. Кам’янське Кам’янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції підбили підсумки за 2023 рік та надали наступну інформацію.

Начальник відділу Мар’яна Цивата розповіла, що незвичними, або рідковживаними іменами для малюків-хлопчиків цьогоріч стали такі, як: Ахіллєс, Натан, Марсель, Остап, Всеволод та Мар’ян.

Для дівчаток батьки також обирали незвичні імена, такі як: Мелісса, Бажена, Альміра. А також називали традиційними для нашої культури, утім, на деякий час забутими, такими як: Лілія, Валентина та Людмила.

Щодо популярних імен, то серед дівчаток такими цього року стали: Мія, Милана, Аліса, Софія та Єва. Серед хлопчиків розповсюдженості набули: Тимофій, Олександр, Мирон, Данил та Михайло.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

9 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

12 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

14 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

14 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

15 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

15 години ago