“Ваш родич у біді”: на Дніпропетровщині “липова” поліцейська виманювала гроші у людей

Поліцейські Кривого Рогу повідомили жінці про підозру у скоєнні шахрайства. Підозрювана ошукала 4-х громадян з різних областей країни на суму майже 40 тисяч гривень.

Шахрайка діяла за однаковою схемою: телефонувала потерпілим, видавала себе за працівника поліції та повідомляла про те, що їх рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення хуліганських дій. Аби звільнити родичів від відповідальності, жінка прохала перевести гроші на її банківську картку. Таким чином зловмисниця ошукала 4-х громадян.

Викрили шахрайку співробітники управління карного розшуку спільно зі слідчими та кіберполіцейськими Криворізького районного управління поліції. Нею виявилась 33-річна криворіжанка.

В ході проведення обшуку за місцем мешкання зловмисниці, правоохоронці виявили та вилучили банківські картки та мобільні телефони, підтверджуючі причетність жінки до скоєння шахрайств.

Під процесуальним керівництвом Криворізької центральної окружної прокуратури слідчі повідомили фігурантці про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські застерігають: якщо ви потрапили у подібну ситуацію, негайно зв’яжіться з родичем або з тими людьми, які можуть бути поруч із ним, та перевірте отриману інформацію. Якщо телефон родича вимкнений, не панікуйте, наберіть «102» та перевірте дані, які повідомляють шахраї про ваших рідних.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *