Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Апельсиновий кекс із глазур’ю

Останні декілька років наші господині, запозичивши рецепт у європейських, готують для всіх близьких штолени — солодку святкову випічку з німецьким корінням. Усі ласуни люблять цю випічку, але не кожному вона вдається. Тому ми пропонуємо вам більш простий рецепт апельсинового кексу в глазурі. Аромат цього смаколика вас точно вразить.

Апельсини у всіх ще з дитинства асоціюються із зимовими святами. Ціла гора цитрусових завжди стояла посеред новорічного столу у будинку батьків. А от дітей тепер таким не здивувати. Апельсиновому кексу в солодкій глазурі вони будуть раді набагато більше.

Така різдвяна випічка готується дуже легко та відносно швидко. Я використовувала форму для кексів розміром 13 на 23 см. Відштовхуйтесь від цих чисел при виборі ємності. З наведених нижче інгредієнтів у вас вийде приблизно 2 кг апельсинового кексу в глазурі. Погодьтеся, вистачить на чаювання для великої родини!

Складові
Апельсин 2 шт., Пшенична мука 250 г, Вершкове масло 180 г, Цукор 150 г, Соль 1 щіп., Розпушувач 1 ч. л., Цукрова пудра 3 ст. л., Кокосова стружка 2 ч. л., Яйце 4 шт.

Приготування
1 . У глибоку миску вбийте яйця. Додайте щіпку солі, цукор та міксером збийте інгредієнти в однорідну масу. Збивайте, поки не розтане цукор. З апельсинів зніміть цедру (тільки помаранчеву, біла гірчить).

2. Вижміть сік із апельсинів, 2 ст. л. залиште для глазурі. Решту соку і цедру перемістіть до яєчної суміші. Туди ж відправте розм’якшене вершкове масло. Збивайте масу міксером, поступово просіваючи в неї борошно і розпушувач. Перелийте його у підготовлену форму для кексу, вистелену пергаментом. Випікайте кекс у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.

3. Готовність кексу перевіряйте дерев’яною шпажкою. Поки кекс випікається, зробіть глазур: змішайте цукрову пудру з 2 ст. л. апельсинового соку. Глазур’ю полийте готовий, злегка остиглий, але теплий кекс.

Кекс до чаю готовий! Щоб зробити випічку більш святковою, посипте її кокосовою стружкою, прикрасьте цукатами або мигдальними пластівцями. Аромат кексу, після того, як ви дістанете його з духовки, буде ніжнішим і м’якшим, ніж запах тіста. Смачного!

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

7 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

8 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

9 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

9 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

10 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

10 години ago