У шкільні часи солодка ковбаска була одним із тих простих десертів без випічки, яку діти готували самостійно, без допомоги мам. Звичайно, батьки запасали інгредієнтами та часто перевіряли результат за чаєм. Але переважно такою ковбасою ласували самі школярі під час посиденьок.
Для приготування цього виду десерту вам знадобиться невелика упаковка солодких кукурудзяних паличок. Рекомендуємо вибирати саме з вершковим смаком, а не фруктовим або будь-яким ще. Горішки у списку інгредієнтів можете замінити насінням соняшника.
Складові
Кукурудзяні палички 180 г, Згущене молоко варене 380 г, Вершкове масло 100 г, Арахісові горіхи 50 г
Приготування
1. Кукурудзяні палички пересипте в глибоку миску і трохи розімніть їх руками, не доводячи до крихти. Пересипте до кукурудзяних паличок подрібнений арахіс. Перемішайте.
2. Варене згущене молоко ретельно перемішайте з розм’якшеним вершковим маслом до однорідності. Можете використовувати як міксер, і звичайну лопатку. Інструмент впливає лише на швидкість приготування. Крем, що вийшов, додайте до кукурудзяних паличок і горіхів. Перемішайте. Масу перекладіть на харчову плівку, за допомогою якої сформуйте щільну ковбаску. Заберіть її в холодильник мінімум на 6 годин.
Після закінчення цього часу десерт остаточно охолоне і буде готовий до споживання. З гарячим какао його смак буде по-райському вершковим.