Деякі вважають, що начинка з печінки (та й до того ж з додаванням рису) завжди виходить сухою. Але насправді таке наповнення для випічки може бути навіть соковитішим, ніж м’ясний фарш. Якщо ви спробуєте приготувати ароматні пиріжки з курячою печінкою в духовці за уим рецептом, то переконайтеся, що краще начинки не існує.
Щоб основний інгредієнт був дуже ніжним та смачним, слід правильно його підготувати. Обов’язково замочіть курячу печінку у молоці на 30 хвилин. Завдяки цьому наповнення пиріжків буде вищим за всілякі похвали.
Бажаєте, щоб випічка була дуже рум’яною та апетитною? Для цього обов’язково змастіть верх пиріжків збитим курячим яйцем (також можете додати до нього 1 ст. л. молока). І не забудьте присипати страву насінням кунжуту, яке буде доречним.
Складові
Куряча печінка 350 г, Рис 100 г, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Соняшникова олія 90 г, Сіль 1,5 ч. л., Чорний перець (мелений) на смак, Молоко 350 мл, Пшеничне борошно 400 г, Цукор1 ст. л., Дріжджі 10 г, Яйце 1 шт., Кунжут за смаком.
Приготування
1. Замісити тісто. У невелику ємність влийте 200 мл теплого молока. Додати сухі дріжджі, 1 ч. л. солі та цукор. Всипте 2 ст. л. пшеничного борошна. Перемішайте все. Залишіть суміш на 15 хвилин за кімнатної температури.
2. До дріжджів влийте 1 ст. л. олії. Добре перемішайте. Поступово всипте в молочну суміш просіяне пшеничне борошно. Замішайте однорідне тісто. Накрийте дріжджову основу для пиріжків харчовою плівкою. Відправте тісто в тепле місце на 60 хвилин.
3. Приготуйте начинку. Добре промийте курячу печінку. Видаліть усі згустки крові. Покладіть її в миску. Залийте субпродукт молоком, що залишилося. Залишіть його на 30 хвилин на кухні.
4. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності. Дайте йому охолонути.
5. Очистіть цибулю. Дрібно наріжте її. Очистіть моркву. Натріть її на тертці. Злийте з курячої печінки молоко. Обсушіть її паперовими рушниками.
6. Розігрійте сковороду з 60 мл олії. Обсмажте печінку на ній протягом 5 хвилин. Потім додайте цибулю з морквою. Посоліть все і поперчіть. Перемішайте. Обсмажуйте все до готовності печінки.
7. Подрібніть курячу печінку з овочами за допомогою блендера чи м’ясорубки. Додайте до отриманої маси рис, що охолонув, і 40 мл води. Перемішайте все до однорідної кашки. На припиленій борошном робочій поверхні обімніть тісто. Розділіть його приблизно на 18 однакових шматочків, з кожного сформуйте коржик.
8. На центр заготовок помістіть начинку з курячої печінки та рису. Скріпіть краї тіста, формуючи пиріжок.
9. Покладіть заготовки на лист. Накрийте рушником і залиште на 20 хвилин. Потім збийте яйце виделкою. Змастіть ним пиріжки.
10. Посипте заготівлі кунжутом. Відправте лист у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (до рум’яності).
Ох, хіба може бути щось краще за свіжоспечені домашні пиріжки? Відповісти на таке запитання дуже важко. Якщо ви любите смачну випічку настільки сильно, спробуйте цей рецепт ароматних пиріжків з курячою печінкою та рисом найближчим часом.