У Кам’янському будуть нові трамваї

Кам’янське оголосило тендер на придбання нових трамваїв в рамках кредитних коштів ЄІБ. Йдеться про односекційні трамвайні вагони загальною вартістю в 14,3 млн євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Alltransua.

Згідно з оголошенням, вагони повинні мати довжину в 15 (±1) метрів та низьку підлогу як мінімум на одних дверях. 100% низькопідлогові моделі також допускаються.

Окрім трамваїв мають бути поставлені запасні частини, обладнання для ремонту, та проведено навчання персоналу.

Перший вагон має бути поставлений протягом 52 тижнів з дати отримання авансового платежу, а вся партія має бути поставлена протягом 128 тижнів.
Пропозиції приймаються до 20 лютого 2024 року.

На сьогодні в Кам’янському найновіший трамвай – це високопідлоговий вагон марки К1, який було поставлено місту на стику 2013 та 2014 років. Решту вагонів було виготовлено до 1997 року.

Останнє оновлення відбувалось протягом 2016-2021 років, коли підприємство частково оновилось за рахунок придбання вживаних вагонів Tatra T3 та Tatra T6A5 з Чехії.
Загалом на балансі підприємства знаходиться 32 пасажирських вагона.

Нагадаємо, в квітні 2023 року на сайті мерії міста було опубліковано документ “Про підтримку участі Кам’янської міської ради у проекті “Міський громадський транспорт України ІІ” в рамках якого за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку планувалося закупити 20 нових трамвайних вагонів на суму 14,3 млн євро.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *