Цей традиційний салат на святвечір, який готують карпатські господині, неодмінно прикрасить і ваш стіл.
Що подають на Різдво на Закарпатті? Насамперед кутю. Кожна господарка готує її по-своєму, відштовхуючись від оригінального рецепту. Інші 12 страв від столу до столу можуть відрізнятися. Як закуску місцеві господині, за давньою традицією, готують салат із буряків — шухи. Що ж до нього додають, дивіться нижче!
Для приготування цієї страви гуцульські господині зазвичай використовують сушені лісові гриби. Але цілком згодяться і мариновані грибочки, і навіть печериці. На смак страви це не сильно вплине. Що стосується чорносливу, його теж додають на власний розсуд. Попередньо обробляти його не потрібно.
складові
Буряки 800 г, Цибуля 2 шт., Сушені гриби 200 г, Часник 3 зуб., Чорнослив, Сіль, Чорний мелений перець за смаком, Волоські горіхи 5 шт.
Приготування
1. Буряки відваріть до готовності або запікайте у фользі в духовці. Очистіть їх від шкірки і наріжте кубиками. Гриби теж наріжте дрібними кубиками, обсмажте їх на сковороді в олії.
2. До підсмажених грибів пересипте цибулю, подрібнену таким же кубиком, і часник. Слідкуйте, щоб олії було достатньо і інгредієнти не підгорали. Готуйте цибулю до прозорості. Потім додайте у сковороду буряк. Добре перемішайте інгредієнти і готуйте ще пару хвилин. Потім пересипте гарячий салат у миску, посипте його подрібненими горішками та рубаним чорносливом. Подавайте до столу охолодженим.
Салат із буряків по-гуцульськи готовий. Він відмінно гармонує з картоплею пюре та запеченою куркою. Тому сміливо можна назвати закуску буденною. Як вам рецепт?