За допомогою цього рецепту можна забезпечити ситний перекус своїм дітям-школярам. Вставати дуже раноне доведеться, адже приготування лінивих пиріжків на кефірі не займе купу часу. Звісно, за основу у цьому рецепті потрібно брати тісто. Адже капусту та інші овочі легко замінити, наприклад, докторською ковбасою, яйцем із цибулею чи крабовими паличками. Однак саме капуста робить смак пиріжків таким ностальгічним та ніжним.
Складові
Цибуля 1 шт. ,Морква 1 шт., Капуста білокачанна 350 г, Кефір 250 мл, Пшеничне борошно 250 г, Яйце 2 шт., Сіль 0,5 ч. л. ,Сода 1 ч. л.
Приготування
1. Очистіть овочі від шкірки. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте дрібним кубиком. Капусту просто нашаткуйте. Змішайте овочі в глибокій мисці і розімніть руками, щоб капуста розм’якла.
2. За бажанням можете злегка обсмажити овочі в невеликій кількості олії. Так вони стануть ще м’якшими. Приготуйте тісто: збийте яйця із сіллю. Влийте до них кефір, заздалегідь змішаний із содою. Перемішайте до однорідності.
3. Просійте в суміш борошно і замісіть тісто густе. Розм’якшені овочі пересипте в тісто, ретельно перемішайте. Якщо хочете зробити пиріжки ароматнішими, додайте в тісто рубану зелень за смаком.
4. На сковороді розігрійте олію. Викладайте по 1 ст. л. суміші з тіста та овочів. Обсмажуйте пиріжки з обох боків до золотистого кольору. Далі викладайте їх на паперовий рушник, щоб ввібрався жир.
Випічка для перекушування до школи і на роботу готова! Радимо дочекатися, поки вона повністю охолоне, і лише потім пакувати її в судочок чи пакет. Інакше пиріжки втратять свою хрумку текстуру. Їх легко можна підігріти в мікрохвильовій печі!