Під Кам’янським шахрайка видурила майже пів мільйона гривень у вдови загиблого воїна

У Кам’янському районі правоохоронці викрили 29-річну жінку, яка ошукала вдову загиблого військовослужбовця на 420 тисяч гривень. Підозрювана зав’язала бесіду з потерпілою у месенджері та назвалася військовим, який отримав поранення та потребує грошей на лікування.
Добросердна жінка повірила у легенду та переказала на картку шахрайки майже пів мільйона гривень.
Викрили шахрайку поліцейські відділення поліції № 7 Кам’янського районного управління поліції спільно із співробітниками Служби безпеки України.
Як встановили правоохоронці, підозрювана була знайома з потерпілою та знала, що після загибелі чоловіка вона отримала його грошові збереження. Аферистка зареєструвала сторінку під іменем військовослужбовця та вигадала легенду про поранення та необхідність вартісної операції й реабілітації.
Довірлива жінка вважала, що допомагає військовому та надсилала гроші на картку. Таким чином шахрайка видурила у 34-річної потерпілої всі заощадження її загиблого чоловіка.
Також в ході розслідування слідчі встановили, що до цього фігурантка шахрайським шляхом заволоділа телефоном жінки: вона розповіла, що її мобільний перебуває у ремонті та попросила у знайомої гаджет у тимчасове користування. Потерпіла позичила телефон, а вже через три місяці дізналася, що знайома продала його.
За погодженням із Жовтоводською окружною прокуратурою фігурантці повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *