Рецепт дня: Домашня халва з манки

Такий знаменитий східний десерт, як халва, дуже сподобався ласунам у всьому світі. У різних країнах ці ласощі готують за своєю технологією. На Близькому Сході популярна халва з кунжуту, у Східній Європі – з насіння соняшника, на Балканах – з пшеничного борошна, в Індії – з овочів та молока. Також готують цей десерт із манної крупи. На основі цього продукту він виходить надзвичайно смачним. Варто зазначити, що халва з манки – фантастичні ласощі, які можна приготувати навіть у домашніх умовах.

Цей процес не можна назвати надто складним. Адже приготування такої халви не займає багато часу та не потребує титанічних зусиль. Обов’язково збережи собі цей простий та доступний рецепт!

Для приготування халви на основі манної крупи візьми форму діаметром 30 см, глибиною 3 см. Тоді десерт вийде не надто високим. Його буде зручно виймати з форми та нарізати на порційні шматочки.

Складові
350 г манної крупи, 120 г вершкового масла, 250 г цукру, 130 г фундуку або арахісу, 1 дрібка кориці, 500 мл води.

Спосіб приготування:
1. Всипаємо в сотейник із товстим дном цукор. Заливаємо його водою. Готуємо на помірному вогні протягом 8-9 хвилин активно помішуючи. Після закипання продовжуємо тримати сироп на вогні ще 2-3 хвилини, потім забираємо його з плити.
2. Обсмажуємо горіхи на сухій розігрітій сковороді протягом 2 хвилин на помірному вогні. Видаляємо шкірку з фундука. Більшу частину горіхів подрібнюємо, а меншу рубаємо за допомогою ножа на шматочки середнього розміру.

3. Розігріваємо сковороду та розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо манну крупу і обсмажуємо її доти, доки вона не потемніє.

4. Акуратно вливаємо цукровий сироп до манки, активно помішуючи лопаткою до однорідної маси. Тримаємо на повільному вогні ще 3 хвилини. Перекладаємо в окрему ємність і даємо охолонути.
5. Додаємо до отриманої маси подрібнені та нарубані горіхи. Добре все перемішуємо.

6. Повністю остиглу масу перекладаємо у форму, рівномірно її розподіляючи та утрамбовуючи. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години. Згодом дістаємо халву з форми та розрізаємо її на невеликі шматочки.

Пам’ятай, що теплу масу з манних круп відправляти в холодильник категорично не можна. Адже в цьому випадку утворюється конденсат. Халва не зможе застигнути до необхідного стану. Тому поспішати на цьому етапі не варто.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *