Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашня халва з манки

Такий знаменитий східний десерт, як халва, дуже сподобався ласунам у всьому світі. У різних країнах ці ласощі готують за своєю технологією. На Близькому Сході популярна халва з кунжуту, у Східній Європі – з насіння соняшника, на Балканах – з пшеничного борошна, в Індії – з овочів та молока. Також готують цей десерт із манної крупи. На основі цього продукту він виходить надзвичайно смачним. Варто зазначити, що халва з манки – фантастичні ласощі, які можна приготувати навіть у домашніх умовах.

Цей процес не можна назвати надто складним. Адже приготування такої халви не займає багато часу та не потребує титанічних зусиль. Обов’язково збережи собі цей простий та доступний рецепт!

Для приготування халви на основі манної крупи візьми форму діаметром 30 см, глибиною 3 см. Тоді десерт вийде не надто високим. Його буде зручно виймати з форми та нарізати на порційні шматочки.

Складові
350 г манної крупи, 120 г вершкового масла, 250 г цукру, 130 г фундуку або арахісу, 1 дрібка кориці, 500 мл води.

Спосіб приготування:
1. Всипаємо в сотейник із товстим дном цукор. Заливаємо його водою. Готуємо на помірному вогні протягом 8-9 хвилин активно помішуючи. Після закипання продовжуємо тримати сироп на вогні ще 2-3 хвилини, потім забираємо його з плити.
2. Обсмажуємо горіхи на сухій розігрітій сковороді протягом 2 хвилин на помірному вогні. Видаляємо шкірку з фундука. Більшу частину горіхів подрібнюємо, а меншу рубаємо за допомогою ножа на шматочки середнього розміру.

3. Розігріваємо сковороду та розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо манну крупу і обсмажуємо її доти, доки вона не потемніє.

4. Акуратно вливаємо цукровий сироп до манки, активно помішуючи лопаткою до однорідної маси. Тримаємо на повільному вогні ще 3 хвилини. Перекладаємо в окрему ємність і даємо охолонути.
5. Додаємо до отриманої маси подрібнені та нарубані горіхи. Добре все перемішуємо.

6. Повністю остиглу масу перекладаємо у форму, рівномірно її розподіляючи та утрамбовуючи. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2 години. Згодом дістаємо халву з форми та розрізаємо її на невеликі шматочки.

Пам’ятай, що теплу масу з манних круп відправляти в холодильник категорично не можна. Адже в цьому випадку утворюється конденсат. Халва не зможе застигнути до необхідного стану. Тому поспішати на цьому етапі не варто.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

9 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

12 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

12 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

13 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

13 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

14 години ago