У Дніпрі спіймали зрадника

У Дніпрі затримано співробітника Укрзалізниці, який передавав фсб рф дані про рух залізницею підрозділів та військової техніки ЗСУ.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю м. Дніпра за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – працівник структурного підрозділу АТ «Укрзалізниці», добровільно погодився здійснювати розвідувально-підривну діяльність в інтересах спецслужб фсб рф.

За вказівками куратора він збирав та передавав інформацію про логістичні маршрути руху залізницею підрозділів українських захисників та військової техніки на території області.

Крім цього, чоловік злив координати базування трьох військових частин ЗСУ.

Вказані розвіддані він надсилав ворогу через месенджер Telegram у вигляді фотознімків і текстових повідомлень.

У подальшому інформація могла бути використана військовими рф для нанесення ракетних ударів по місту та області.

Під час обшуку за місцем проживання та роботи чоловіка правоохоронці вилучили мобільні телефони, які підтверджують збір та передачу даних.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування – слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *