У центрі Азії проводиться “декам’янізація”

Залізничні станції Астани перейменують, прибравши з назв ім’я колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Про це повідомляє державний портал “Відкриті НПА”.
Згідно з відповідним проєктом постанови казахстанського уряду, станцію Нур-Султан перейменують на станцію Астана. А станцію “Нур-Султан Нурли жол” – у станцію “Нурли жол”.
Нагадаємо, що ім’я екс-президента Казахстану деякий час мала столиця країни. У березні 2019 року президент РК Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про перейменування Астани в Нур-Султан. А 17 вересня 2022 року він підписав указ про перейменування Нур-Султана назад в Астану.
На сьогоднішній день ім’я колишнього казахстанського лідера поки що носить провідний університет країни, а також центральні вулиці всіх обласних центрів та міст республіканського значення.
Нагадаємо, з 2000 року Нурсултан Назарбаєв є Почесним громадянином Дніпродзержинська (нині Кам’янське). Те, що зараз відбувається у Казахстані, можна назвати «денурсултанізацією». Або ж, якщо зважити на почесне громадянство Назарбаєва – «декам’янізацією».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *