Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріг з куркою на сковороді

Для того, щоб відпала всяка потреба в доставці піци, достатньо подати своїм рідним до вечері смачнішу випічку (домашню!). Приготований вами ароматний пиріг із куркою на сковороді відіб’є бажання замовляти їжу. Адже покупна піца і поряд не стоїть з такою апетитною домашньою стравою.

Як начинку для пирога рекомендуємо використовувати куряче філе. Для більшої соковитості обсмажте його не на соняшниковій олії, а на вершковому маслі. Також додайте до м’яса оливки та кінзу. Якщо ви не в захваті від такої зелені, можете використати петрушку.

Випікати закусочний пиріг необхідно без олії. Нею не потрібно змащувати сковороду. Застеліть її дно пергаментом. Цього буде достатньо для легкого витягання випічки зі сковороди.

Складові
Пшеничне борошно 300 г, Яйце 2 шт., Сіль 2 ч. л., Кефір 500 мл, Сода 1 ч. л., Олія 3 ст. л., Куряче філе 400 г, Цибуля 1 шт., Вершкове масло 40 г, Оливки 60 г, Кінза до смаку, Твердий сир 50 г, Прованські трави до смаку, Чорний перець (мелений) 2 дрібки.

Приготування
1. Промиваємо куряче філе. Обсушуємо його. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Викладаємо його на розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажуємо курку на середньому вогні до повного випаровування вологи.

2. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Додаємо 1 ч. л. солі та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Обсмажуємо м’ясо до готовності (до золотистої скоринки). Нарізаємо оливки на невеликі шматочки. Промиваємо кінзу. Обсушуємо її. Додаємо зелень та оливки до курки. Добре все перемішуємо. Через 1 хвилину прибираємо начинку з плити і даємо їй охолонути.

3. Готуємо тісто. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 ч. л. солі. Добре все збиваємо вінчиком. Вливаємо кефір кімнатної температури (жирністю 2,5%). Знову все перемішуємо.

4. Всипаємо до яєчно-кефірної суміші харчову соду. Перемішуємо. Потім вливаємо олію. Поступово всипаємо борошно пшеничне. Перемішуємо до однорідної консистенції.
5. Дно сковороди застеляємо пергаментом. Відправляємо її на маленький вогонь. Вливаємо тісто у сковороду. Поступово його розподіляємо за допомогою ложки або силіконової лопатки.
6. Зверху викладаємо курячу начинку, злегка вдавлюючи її в тісто. Накриваємо все пергаментом, а зверху кришкою. Готуємо пиріг протягом 30 хвилин на маленькому вогні.

7. Коли боки підрум’яняться, перевертаємо пиріг. Відправляємо його назад до сковороди на пергамент (тільки вже іншою стороною вниз). Накриваємо кришкою пиріг. Готуємо його ще 7-8 хвилин. Знову перевертаємо пиріг. Поміщаємо його назад у сковороду. Натираємо на великій тертці твердий сир. Посипаємо ним та прованськими травами верх пирога. Готуємо його ще 2 хвилини під закритою кришкою.

Після кожного перевертання пирога та повернення його на сковороду, радимо видаляти конденсат, який утворюватиметься на внутрішній стороні кришки. Тоді випічка точно вийде вдалою.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині спіймали серійних крадіїв

В Нікополі правоохоронці викрили двох серійних крадіїв. Протягом квітня чоловіки винесли з приміщення зруйнованого спортивно-оздоровчого…

45 хв. ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок доповів мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…

1 годину ago

Ворог продовжує атакувати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог продовжував гатити по Нікопольщині. Бив артилерією…

1 годину ago

На Дніпропетровщині жінка посіяла конопель на понад 4 млн гривень

Поліція Нікопольщини скерувала до суду справу відносно місцевої жительки. Коноплю підозрювана вирощувала у п’яти теплицях,…

1 годину ago

Гороскоп на 20 вересня 2024 року

Овен Увійти до робочого ритму з самого ранку буде нелегко. Почніть із легкої роботи, приємних…

1 годину ago

На Дніпропетровщині чоловік продавав боєприпаси посеред вулиці

За збут боєприпасів криворізькі поліцейські затримали 43-річного чоловіка. Гранати, корпуси від них, запали та патрони…

1 годину ago