Як начинку для пирога рекомендуємо використовувати куряче філе. Для більшої соковитості обсмажте його не на соняшниковій олії, а на вершковому маслі. Також додайте до м’яса оливки та кінзу. Якщо ви не в захваті від такої зелені, можете використати петрушку.
Випікати закусочний пиріг необхідно без олії. Нею не потрібно змащувати сковороду. Застеліть її дно пергаментом. Цього буде достатньо для легкого витягання випічки зі сковороди.
Складові
Пшеничне борошно 300 г, Яйце 2 шт., Сіль 2 ч. л., Кефір 500 мл, Сода 1 ч. л., Олія 3 ст. л., Куряче філе 400 г, Цибуля 1 шт., Вершкове масло 40 г, Оливки 60 г, Кінза до смаку, Твердий сир 50 г, Прованські трави до смаку, Чорний перець (мелений) 2 дрібки.
Приготування
1. Промиваємо куряче філе. Обсушуємо його. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Викладаємо його на розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажуємо курку на середньому вогні до повного випаровування вологи.
2. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Додаємо 1 ч. л. солі та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Обсмажуємо м’ясо до готовності (до золотистої скоринки). Нарізаємо оливки на невеликі шматочки. Промиваємо кінзу. Обсушуємо її. Додаємо зелень та оливки до курки. Добре все перемішуємо. Через 1 хвилину прибираємо начинку з плити і даємо їй охолонути.
3. Готуємо тісто. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо 1 ч. л. солі. Добре все збиваємо вінчиком. Вливаємо кефір кімнатної температури (жирністю 2,5%). Знову все перемішуємо.
4. Всипаємо до яєчно-кефірної суміші харчову соду. Перемішуємо. Потім вливаємо олію. Поступово всипаємо борошно пшеничне. Перемішуємо до однорідної консистенції.
5. Дно сковороди застеляємо пергаментом. Відправляємо її на маленький вогонь. Вливаємо тісто у сковороду. Поступово його розподіляємо за допомогою ложки або силіконової лопатки.
6. Зверху викладаємо курячу начинку, злегка вдавлюючи її в тісто. Накриваємо все пергаментом, а зверху кришкою. Готуємо пиріг протягом 30 хвилин на маленькому вогні.
7. Коли боки підрум’яняться, перевертаємо пиріг. Відправляємо його назад до сковороди на пергамент (тільки вже іншою стороною вниз). Накриваємо кришкою пиріг. Готуємо його ще 7-8 хвилин. Знову перевертаємо пиріг. Поміщаємо його назад у сковороду. Натираємо на великій тертці твердий сир. Посипаємо ним та прованськими травами верх пирога. Готуємо його ще 2 хвилини під закритою кришкою.
Після кожного перевертання пирога та повернення його на сковороду, радимо видаляти конденсат, який утворюватиметься на внутрішній стороні кришки. Тоді випічка точно вийде вдалою.
У Кам'янському розшукали та затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві дружини. Про це повідомили у пресслужбі…
Сьогодні мер Кам'янського Андрій Білоусов відвідав Свято-Миколаївський храм Православної Церкви України — унікальну духовну святиню…
20 вересня відзначається Всесвітній день прибирання. З цього приводу у Кам’янському ГО «Молода Бджола» ,…
У Дніпрі поліція затримала підозрюваного в умисному вбивстві містянина. Під час конфлікту між сусідами зловмисник…
26 вересня о 09.00 відбудеться пленарне засідання 77-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…