Чи шкідливо зберігати телефон під подушкою: ви будете здивовані

Багато людей має погану звичку – класти телефон під свою подушку на ніч. Вони не вірять в те, що телефон може нашкодити здоров’ю. Але це не так, і є причини, чому варто тримати його подалі від вашого ліжка.

Чому не варто класти телефон під подушку, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Itechua.

Випромінювання – це зовсім не вигадка

Від гаджетів походить електромагнітне поле радіочастотного діапазону. Це потрібно вашому гаджету, щоб була можливість зв’язуватися зі станціями.

Міжнародне агентство з вивчення раку (IARC) не відкидає ймовірність небезпеки для людини цього фактору. Тому перед сном варто все ж таки перекласти телефон подалі від ліжка – на полицю або стелаж. А краще взагалі винести його зі спальні.

“Головний мозок досить чутливий. Хоча в людини в процесі розвитку організму загалом і не сформувалися органи почуттів до електромагнітного поля, проте вплив все одно спостерігається”, – каже експерт IARC Джакомо Берно.

Якщо залишати смартфон поруч із головою на ніч, час негативної дії збільшується на 33%. Вчені припускають, що електромагнітне випромінювання гаджетів негативно позначається на стані головного мозку та провокує розвиток злоякісних новоутворень.

Це не стовідсоткова інформація, але все ж краще дотримуватися обережності. Думка вчених на цей рахунок розходиться, а дослідження ще проводяться.

Рекомендуємо вимкнути Wi-Fi для мінімізації електромагнітного випромінювання. Або поставте пристрій у режим польоту – так він не прийматиме і не передаватиме радіомагнітні хвилі. Покладіть телефон хоча б за метр від себе коли спите.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *