Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряковий крем-суп

Думаєте, що з буряків можна приготувати лише одну смачну першу страву? Насправді цей коренеплід є чудовим інгредієнтом не тільки для борщу. Як зварити незрівнянний буряковий крем-суп, дізнайтесь сьогодні.

Ця перша страва відрізняється дуже яскравим рожевим кольором, який дарує йому коренеплід. Також крем-суп має дуже приємну оксамитову текстуру. Щоб домогтися її, вам необхідно додати до овочів 100 г м’якого вершкового сиру і ретельно перебити все блендером. Робити це потрібно дуже ретельно, у страві не повинно бути грудочок.

Яскраво вираженим смаком цей суп має завдячувати великому яблуку, доданому до нього. Обирайте кисло-солодкий фрукт. Він якнайкраще впишеться в загальну картину і зробить смак страви просто незабутнім.

Складові
Буряк 2 шт., Яблуко 1 шт., Курячий бульйон 300 мл, Картопля 2 шт., Цибуля 0,5 шт., Часник 1 зуб., Вершковий сир 100 г, Вершкове масло 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр 1 щіп.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її великими кубиками. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо курячим бульйоном. Додаємо сіль за смаком. Варимо картоплю до готовності.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Обсмажуємо цибулю з часником на розігрітій сковороді з вершковим маслом до прозорості.

3. Відварюємо буряк до готовності. Даємо йому охолонути. Потім очищаємо овоч. Нарізаємо його великою соломкою. Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукт кубиком.

4. Додаємо до цибулі відварені буряки та яблуко. Всипаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо все. Тримаємо поєднані інгредієнти на вогні під кришкою протягом 7 хвилин (до м’якості яблука).

5. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з гарячим бульйоном та картоплею. Доводимо до кипіння. Проварюємо суп протягом 3 хвилин. При потребі солимо його ще і перчимо.
6. Вимикаємо вогонь. Перебиваємо вміст каструлі блендером до однорідної суміші. Додаємо вершковий сир. Знову подрібнюємо до однорідності. Відправляємо крем-суп на плиту та прогріваємо його (не кип’ятимо!).

Рекомендуємо подати таку страву зі сметаною та гілочкою свіжої петрушки. Також у тарілку із буряковим крем-супом ви можете викласти фету, нарізану великими кубиками. Солоний сир відтінить ніжний смак цієї страви.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

9 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

11 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

12 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

12 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

13 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

13 години ago