Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряковий крем-суп

Думаєте, що з буряків можна приготувати лише одну смачну першу страву? Насправді цей коренеплід є чудовим інгредієнтом не тільки для борщу. Як зварити незрівнянний буряковий крем-суп, дізнайтесь сьогодні.

Ця перша страва відрізняється дуже яскравим рожевим кольором, який дарує йому коренеплід. Також крем-суп має дуже приємну оксамитову текстуру. Щоб домогтися її, вам необхідно додати до овочів 100 г м’якого вершкового сиру і ретельно перебити все блендером. Робити це потрібно дуже ретельно, у страві не повинно бути грудочок.

Яскраво вираженим смаком цей суп має завдячувати великому яблуку, доданому до нього. Обирайте кисло-солодкий фрукт. Він якнайкраще впишеться в загальну картину і зробить смак страви просто незабутнім.

Складові
Буряк 2 шт., Яблуко 1 шт., Курячий бульйон 300 мл, Картопля 2 шт., Цибуля 0,5 шт., Часник 1 зуб., Вершковий сир 100 г, Вершкове масло 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр 1 щіп.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її великими кубиками. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо курячим бульйоном. Додаємо сіль за смаком. Варимо картоплю до готовності.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Обсмажуємо цибулю з часником на розігрітій сковороді з вершковим маслом до прозорості.

3. Відварюємо буряк до готовності. Даємо йому охолонути. Потім очищаємо овоч. Нарізаємо його великою соломкою. Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукт кубиком.

4. Додаємо до цибулі відварені буряки та яблуко. Всипаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо все. Тримаємо поєднані інгредієнти на вогні під кришкою протягом 7 хвилин (до м’якості яблука).

5. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з гарячим бульйоном та картоплею. Доводимо до кипіння. Проварюємо суп протягом 3 хвилин. При потребі солимо його ще і перчимо.
6. Вимикаємо вогонь. Перебиваємо вміст каструлі блендером до однорідної суміші. Додаємо вершковий сир. Знову подрібнюємо до однорідності. Відправляємо крем-суп на плиту та прогріваємо його (не кип’ятимо!).

Рекомендуємо подати таку страву зі сметаною та гілочкою свіжої петрушки. Також у тарілку із буряковим крем-супом ви можете викласти фету, нарізану великими кубиками. Солоний сир відтінить ніжний смак цієї страви.

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

7 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

11 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

12 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

13 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

13 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

14 години ago