Якщо у вас вдома є упаковка борошна, трохи дріжджів та кілька цибулин, вам нема чого йти до пекарні за свіжою випічкою. Приготуйте її самостійно за рецептом турецької господарки Зеліхи! Її цибулевий пиріг у рази ніжніший і красивіший, ніж традиційний французький. Адже до його приготування дівчина підійшла із фантазією.
Турецькі страви вражають насиченістю смаку та цікавим зовнішнім виглядом. Що не назви, потрапиш на яскравого представника східної кухні. Ви вже куштували фаршировану цибулю в томатному соусі? Нехай буде на черзі після пирога з цибулі!
Якщо ви хоч раз готували пиріг на дріжджовому тесті, проблем виникнути не повинно. Ознайомтеся зі списком інгредієнтів та приступайте до готування. Повірте, результатом буде задоволена родина!
Складові
Вода 200 мл, Молоко 260 мл, Дріжджі 10 г, Соняшникова олія 100 мл, Цукор 1 ст. л., Сіль 2 ч. л., Пшеничне борошно 5,5 скл., Вершкове масло 40 г, Цибуля 3 шт., Чорний перець (мелений) за смаком, Орегано по смаку, Пластівці пекучого перцю за смаком, Твердий сир 100 г, Жовтки 1 шт.
Приготування
1. Насамперед приготуємо тісто. Змішайте в глибокій мисці дріжджі, цукор, теплу воду та 200 мл молока. Поступово введіть в цю суміш олію, борошно і 1 ч. л. солі. Замісити тісто. Накрийте його рушником і залиште відпочивати на 1 годину.
2. Тим часом приготуйте начинку. На сковороду з розігрітим вершковим маслом пересипте цибулю, нарізану смужками. Додайте 1 ч. л. солі та обсмажуйте кілька хвилин. Додайте спеції та зніміть з плити. Перемістіть тісто на посипану борошном стільницю. Розімніть його і розділіть навпіл. Одну частину розкотіть у круглий коржик, перекладіть його на лист, вистелений пергаментом.
3. Другу частину тіста розкотіть приблизно у такий же за розміром кружок (або трохи більше). Перший корж пересипте половиною натертого сиру. Викладіть рівномірно цибулю. Його пересипте залишками сиру.
4. Покрийте начинку другим коржем і защипніть краї. Накрийте заготовку рушником та залиште на 10 хвилин. Далі ложкою зробіть візерунки, як на картинці.
5. Змастіть майбутній пиріг сумішшю з жовтка та 2 ст. л. молока. Випікайте пиріг у розігрітій до 190 градусів духовці 30 хвилин. Він повинен покритися блискучою скоринкою кольору карамелі, що підгоріла.
Такий цибулевий пиріг краще подавати в трохи охололому вигляді. Так він і не розвалиться при нарізці, і висока температура не заважатиме вам насолоджуватися смаком. Звичайно, ви можете і штучно остудити свій шматочок. Спробуйте цибулевий пиріг зі сметаною… Смачного!