У Камʼянському запрацював центр життєстійкості «Місце сили»

За підтримки Європейського Союзу, міжнародних та національних партнерів, а також у співпраці з Центром Молодіжних Ініціатив у м. Кам’янське тепер працює центр життєстійкості під керівництвом молоді  – «Місце сили».

«Місце сили» – це простір,  в якому жителі міста можуть отримати підтримку та нові можливості для розвитку. Центр життєстійкості  «Місце сили» спрямований на підтримку родин, молоді, жінок, ВПО, інших вразливих груп у громаді. Модель центру «Місце сили» включає в себе навчальні програми, які адаптуються до потреб мешканців, і базується на співпраці громади, місцевої влади, надавачів безпекових послуг та локальних громадських організацій.

Центр життєстійкості «Місце сили» є важливою ініціативою для створення безпечного та рівноправного суспільства та стійких громад.  Це практичні рішення для розвитку молоді, підтримуючі активності для родин, індивідуальна та групова робота із психологом, а також платформа для проведення заходів спрямованих на покращення громадської безпеки, в т.ч. із запобігання гендерно зумовленому насильству.

Протягом перших шести місяців з початку реалізації проєкту було проведено 59  заходів для більше ніж 1233 жителів та жительок міста. Зокрема, це просвітницькі заходи з розвитку навичок для молоді міста, арт-терапевтичні заходи з психологом центру, локальний молодіжний форум «Мріяполіс», а також табір для підлітків «Енергія твого майбутнього».

«Наше місто має чітку мету – бути адаптивною та життєстійкою громадою. Ми працюємо кожного дня, щоб наші громадяни були в безпеці та здобували якісні знання в різних сферах. «Місце сили»  дійсно є практичним рішенням для розвитку населення нашого міста. Хочу висловити слова подяки партнерам за взаємодію та підтримку, за те, що допомагаєте вносити зміни не тільки на рівні міста, а області й країни в цілому», – зазначила Світлана Колісніченко, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, керуюча справами виконавчого комітету міської ради.

«У нашому центрі життєстійкості «Місце сили» ми обʼєднуємо зусилля для розвитку молоді, підтримки сімей та побудови безпечного суспільства. Наша команда працює наполегливо, щоб створити місце, де кожен та кожна можуть знайти свою силу та зробити світ навколо себе кращим. Ми віримо у позитивні зміни та розвиваємось разом з нашою громадою», – розповіла Катерина Боровик, координаторка центру життєстійкості «Місце сили».

«Центр життєстійкості «Місце сили» – це не тільки простір, але й символ підтримки та надії для всієї спільноти. Разом з місцевими партнерами та громадськими організаціями проєкт покликаний працювати на зміцнення сімей та створення безпечного та рівноправного суспільства для всіх. Він об’єднує громаду та розширює можливості, надаючи інформацію, підтримку та надію. Центр прагне стати джерелом натхнення та покращення якості життя всіх своїх відвідувачів та відвідувачок», – наголосила Юлія Борисова, координаторка проєкту, ГО «Клуб рибалок України».

Завдяки проєкту у місті цього року було реалізовано дві молодіжні ініціативи в межах «Банку Ідей» для 50 дівчат та хлопців. На додачу, місто тепер має спільноту тренерів за авторськими програмами UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, а саме програми (Не)Дрібниці з раннього виявлення ознак психологічного насильства, програми з розвитку ключових життєвих навичок для підлітків «Енергія твого майбутнього»,  а також  програми Життєстійкість 2.0, яка допомагає молоді відновити внутрішній ресурс під час довготермінових криз.

Поки тривають ремонтні роботи зі створення фізичного простору для центру, всі бажаючі можуть доєднатися до заходів, які відбуваються на базі місцевого молодіжного центру – Центру Молодіжних Ініціатив,  який гостинно запрошує на різноманітні події цікаві для різних вікових груп. Усі охочі можуть стати підписниками проєкту, слідкувати за важливими новинами центру «Місце сили», бачити анонси подій та ставати учасницями та учасниками заходів.

Підписуйтесь на сторінки в соціальних мережах  центру життєстійкості «Місце сили»!

Facebook-сторінка ініціативи «Місце сили»:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553182509684

 

Facebook-група «Місце сили. Кам’янське»:

https://www.facebook.com/groups/1538563513550445

Instagram: @mistse.syly.kamianske

Telegram: https://t.me/mistsesylykamianske

Адреса центру життєстійкості «Місце сили. Кам’янське»: Дніпропетровська область, м. Кам’янське, пр. Свободи 2/1, другий поверх

Контактна особа: Катерина Боровик, координаторка центру життєстійкості «Місце сили. Кам’янське», +380 (98) 475 16 58.
Електронна пошта: [email protected]

Довідка:

Ініціативу зі створення центрів життєстійкості «Місце сили» у місті Камʼянське впроваджує ГО «Клуб рибалок України» та БФ «Живе серце» за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, та UNDP, Програми розвитку ООН в Україні, в межах проєкту #EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Проєкт #EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні впроваджує UNDP Ukraine / ПРООН в Україні із залученням UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу. European Union in Ukraine

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *