Швидке об’єднання сердець: як зареєструвати шлюб у Кам’янському

Попри війну та пов’язані з нею негативні наслідки у всіх сферах життя, кам’янчани продовжують одружуватися. І кількість фактів реєстрації шлюбу від початку повномасштабної війни лише збільшилася. Натомість, урочистих церемоній поменшало.

Про це розповіла начальник Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Кам’янське Кам’янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Мар’яна Цивата.

Ми поцікавилися, як швидко у часи сьогодення молодята можуть зареєструвати шлюб у Кам’янському. За словами Мар’яни Цивати, зазвичай для цього потрібен місяць від дати подачі заяви. Натомість, у зв’язку з військовим станом у нашій країні тепер ця послуга можлива навіть у день подачі заяви. Оскільки згідно ст. 32 Сімейного кодексу цей термін може бути скорочений у разі загрози життю (чим і є в даному випадку військові дії в нашій країні).

«Першочергово ми реєструємо шлюб військовослужбовців, але за можливістю і цивільних також», – відзначила начальник Відділу державної реєстрації актів цивільного стану.
Наразі реєстрація шлюбу відбувається з вівторка по суботу включно. Але з початком повномасштабної війни, за словами Мар’яни Цивати, шлюб реєстрували і по понеділках, і по неділях. В ті дні, коли у військових була така можливість. «У 2022 році така послуга була дуже актуальною саме у неділю, коли військовослужбовців відпускали лише на один день у відпустку», – зауважила начальник Відділу. Вже у 2023 році ця тенденція трохи скоротилася.

Почастішали також випадки, коли молодята бажають одружитися саме у день подачі заяви. І якщо у Відділі є така технічна можливість, спеціалісти проводять реєстрацію шлюбу. Втім, залишаються і такі пари, які планують дату весілля, попередньо готуючись до урочистого святкування.
Тож, за бажанням молодят завжди можна знайти можливість одружитися у найкоротший термін. І тішить те, що незважаючи на жодні труднощі, люди продовжують створювати сім’ї.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині запрацювали безкоштовні точки доступу до інтернету, який працює без світла

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Знайти точки доступу до безкоштовного Wi-Fi тепер можна…

13 години ago

Кам’янське готується до чемпіонату міста з футзалу

У вівторок, 8 жовтня, у Кам'янському в приміщенні юнацької бібліотеки о 17.00 (проспект Шевченка) відбудеться…

13 години ago

На Дніпропетровщині “Волга” врізалась у відбійник та вилетіла в кювет

3 жовтня у Новомосковському районі сталася ДТП. “Волга” вдарилась у відбійник та вилетіла в кювет.…

15 години ago

Під Дніпром судитимуть любителя комунізму

Правоохоронці Кривого Рогу скерували до суду обвинувальний акт відносно містянина, який поширював комуністичну символіку. Протягом…

16 години ago

Вночі ворог бив по Дніпропетровщині

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Майже до опівночі ворог продовжував бити по Нікопольщині.…

17 години ago

У Кам’янському спокійна ніч

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без…

17 години ago