У Кам’янському вимагали демобілізації (фото)

У неділю, 14 січня, на Майдані Героїв на мирний пікет зібралися рідні військових, які служать на передовій, вимагаючи від центральної влади демобілізації для них. Це вже п’ятий всеукраїнський пікет з такою вимогою до влади, до якого долучаються і наші активні містяни. Такі акції відбуваються ще більш ніж у 20 містах України.  

«Ми просимо, щоб наших рідних, які вже другий рік на війні, демобілізували», – заявила одна із організаторок пікету Юлія Хмарук. Таким чином, активісти хочуть, щоб їх побачила та почула центральна влада нашої країни та прийняла закон про реальний термін для демобілізації. Який, на їх думку, має становити не більше 18 місяців. На плакатах рідні військовослужбовців зробили написи: «Демобілізація – це шанс на життя», «Військові теж втомлюються», «Прийшов час інших», «Служба – обов’язок, демобілізація – право», «36 місяців – це вирок» та інші. Під час пікету активісти скандували ці лозунги, і деякі водії, що проїжджали на автівках повз них, підтримували їх звуковим сигналом.

дмб

За словами учасників акції, наразі їх рідні, які від початку повномасштабного вторгнення захищають територіальну цілісність нашої країни на передовій, вже неймовірно втомлені та хочуть додому, до своїх родин. А ще бажають знати терміни своєї служби. Оскільки той термін, що пропонує влада – 36 місяців, їх не влаштовує через надмірне навантаження, з яким вони живуть на фронті щохвилини.

дмб 36

Своїми діями наші містяни в першу чергу підтримують київських  активістів, які також виходять на мирні пікети. І за необхідності, за словами Юлії Хмарук, наші активісти поїдуть до Києва, щоб вимагати від депутатів 18-місячного терміну для демобілізації.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *