На Дніпропетровщині затримали учасників злочинної організації «Двадцятівські»

Очолювали ці підрозділи двоє рідних братів. На збуті наркотиків та шахрайській схемі учасники угруповань щомісяця заробляли понад два мільйони гривень.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що керували відокремленим підрозділом злочинної організації рідні брати – двоє мешканців Кривого Рогу. Організатори розподілили між собою обов’язки: один відповідав за збут наркотиків на території міста, інший – за шахрайську схему заволодіння коштами громадян.

Обкрадали громадян за допомогою так званих фішингових сайтів: потерпілим розсилали повідомлення про можливість отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які містили посилання для необхідної реєстрації. Отримавши коди доступу до банківських рахунків, фігуранти перераховували гроші з банківських карток громадян та розподіляли їх між собою.

Учасники іншого підрозділу «Двадцятівських» спеціалізувалися на виготовленні та збуті наркотиків. На території орендованого приміщення ділки облаштували нарколабораторію, де вирощували і фасували канабіс. Продавали наркотичні речовини невеликими партіями виключно з рук у руки та за готівку.

Про результати протиправної діяльності учасники відокремленого «крила» звітували перед організаторами. Під час проведення спецоперації у лютому 2023 року правоохоронці провели понад 30 обшуків на території міста Кривий Ріг та Одеської області.

Наразі обвинувальний акт за фактом створення, керівництва злочинною організацією, а також участь у ній, шахрайства та незаконного виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту наркотичних засобів (ч. 1 та 2 ст. 255, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України) скеровано до суду.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися під процесуальним керівництвом Криворізької східної окружної прокуратури.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *