Борг — майже 418 мільйонів гривень: кому на Дніпропетровщині відключать світло

Борги за електроенергію у мешканців Дніпропетровської області складають 417,5 мільйонів гривень. Через це 46 тисяч абонентів можуть залишитись без цієї послуги. Адже в Україні рішенням уряду знято мораторій на заборону відключень боржників. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на публікацію YASNO.

У підприємстві зазначають, що незначна кількість абонентів формує значні обсяги боргу. Постачальник електроенергії закликає населення погасити борги.

“Ми вкотре наголошуємо на важливості своєчасної оплати рахунків — це єдиний спосіб уникнути накопичення боргів, а значить і відключень. Якщо ви не згодні з нарахуванням боргу, просимо звірити правильність показань лічильника з ОСР”, – йдеться у повідомленні.

скрин

6 тисяч абонентів можуть залишитись без цієї послуги

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко додав, що 2,7% споживачів тягнуть за собою 50% боргу.

“Це означає, що за них платить хтось інший. Ті самі пенсіонери, військові й інші люди, які просто свідомо оплачують рахунки щомісяця, тому що розуміють, що електроенергія – це такий же товар, як, наприклад, хліб”, – написав Коваленко.

Також у YASNO нагадали, що абоненти, які не мають змоги оплатити всю суму боргу, можуть скористатись реструктуризацією. Для цього потрібно звернутися до компанії. Крім того, окремі категорії населення для сплати за комунальні послуги можуть оформити субсидію.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *