На Дніпропетровщині викрили двох чоловіків, які оформляли фіктивне батьківство для виїзду за кордон

Оформлення фіктивного батьківства над трьома дітьми для виїзду за кордон – викрито двох мешканців Дніпропетровщини.

За процесуального керівництва прокурорів Синельниківської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Синельниківського району за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані, вступивши у злочинну змову, розробили план незаконного переправлення громадянина України призивного віку через держкордон в умовах воєнного стану.

За грошову винагороду у розмірі 6 тис доларів США вони пообіцяли чоловіку оформити фіктивні документи на батьківство щодо трьох неповнолітніх дітей.

Правоохоронці затримали чоловіків у порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини коштів та передачі фальсифікованих документів.

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання та в автомобілях підозрюваних було вилучено грошові кошти, ряд фіктивних свідоцтв про народження дітей та інші документи.

Слідчі дії тривають, перевіряється причетність затриманих до протиправної схеми щодо організації оформлення фіктивних шлюбів з жінками з інвалідністю.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *