Готуючи томатну начинку, ви можете значно прискорити процес. Для цього вам достатньо взяти 800 г консервованих помідорів у власному соку (вже очищених). Якщо такої можливості немає, тоді купіть 1 кг помідорів і подрібніть до стану пюре за допомогою м’ясорубки.
Багато томатного соусу необхідно, щоб відчути весь смак піци по-чиказьки. Обов’язково додайте до нього орегано та червоний мелений перець. Тоді соус з помідорів буде дуже пряним і ароматним.
Складові
Пшеничне борошно 240 г, Кукурудзяне борошно 15 г, Соняшникова олія 2 ст. л., Дрожжі 9 г, Цукор 1 ч. л., Сіль по смаку, Вершкове масло 30 г, Вода 120 мл ,Оливкова олія 1 ст. л., Помідор 1 кг, Орегано 0,5 ст. л., Цибуля 2 шт., Часник 3 зуб., Чорний перець (мелений) за смаком, Червоний перець мелений за смаком, Свинячий фарш 500 г, Томатна паста 2 ч. л., Моцарелла 170 г, Твердий сир 40 г.
Приготування
1. У глибоку ємність всипаємо сухі дріжджі та цукор. Заливаємо їх теплою водою. Перемішуємо все. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
2. В окремій мисці з’єднуємо пшеничне та кукурудзяне борошно. Всипаємо 0,5 ч. л. солі. Вливаємо 1 ст. л. олії. Додаємо дріжджову суміш. Вливаємо розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне гладке тісто. Поміщаємо його в ємність, змащену олією. Накриваємо тісто харчовою плівкою. Відправляємо його в тепло на 60 хвилин.
3. Очищаємо одну цибулину. Дрібно її нарізаємо. Додаємо цибулю до м’ясного фаршу. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо до однорідності. Обсмажуємо м’ясну начинку на сковороді зі олією протягом 7 хвилин.
4. Промиваємо помідори. Заливаємо їх окропом. Через 1 хвилину дістаємо їх із рідини. Видаляємо з томатів шкірку. Пропускаємо їх через м’ясорубку.
5. Очищаємо другу цибулину. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на оливковій олії до легкої золотистості. Додаємо до неї 1 дрібку солі та часник, пропущений через прес.
6. Викладаємо в сковороду подрібнені помідори та томатну пасту. Всипаємо орегано, сіль та червоний мелений перець. Перемішуємо все. Тушкуємо вміст сковороди протягом 20 хвилин (до загусання).
7. Припилюємо робочу поверхню пшеничним борошном. Розкочуємо тісто в пласт. Перекладаємо його у форму для випікання діаметром 24 см. Поступово розподіляємо тісто по дну та стінкам. Всі надлишки зрізаємо ножем. Змащуємо краї тіста олією (для блиску). Нарізаємо моцареллу на тонкі скибочки. Викладаємо її на тісто, рівномірно розподіляючи по дну. Зверху поміщаємо м’ясну начинку.
8. Потім викладаємо томатний соус, рівномірно розподіляючи його. Натираємо твердий сир на тертці. Присипаємо їм соус із помідорів.
9. Відправляємо форму в розігріту до 215 градусів духовку на 15 хвилин. Потім накриваємо краї піци фольгою. Залишаємо її ще на 15 хвилин у духовці. Готово!
Замість звичайного твердого сиру можна використовувати пармезан, натертий на дрібній тертці. Він зробить смак готової піци більш вишуканим.
В Україні участь у грі дозволена лише з 21 року — це вимога закону та…
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Перевірив, як тривають роботи з капітального ремонту гуртожитку…
На базі Кам’янської філії Центру зайнятості відбулась презентація проєкту «Крокуємо до профільної школи через профорієнтацію».…
У понеділок, 7 квітня, у Дніпрі у котеджному містечку "Золоті Ключі" пролунали постріли. Про це…
Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології оголошено попередження про метеорологічне явище. 8-10 квітня вночі та вранці…
Аварія статася сьогодні у Кам'янському на перехресті проспекту Свободи і Цегляного провулку. Вона потрапила на…