Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рис із курячими сердечками

Класичний плов готують із бараниною. Але часто господині замінюють цей вид м’яса свининою чи яловичиною. Ну а курку для плову беруть дуже рідко, оскільки вона недостатньо жирна. Сьогодні ми розповімо, як приготувати максимально незвичайну варіацію плову, дуже далеку від традиційної, — рис із курячими сердечками.

Ця страва дійсно має схожість із популярною стравою східної кухні. Але, на відміну від свого оригіналу, готується вона із субпродуктами (без додавання куркуми). Завдяки цьому рис із сердечками виходить значно бюджетнішим за традиційний плов, але за смаком йому не поступається.

Зверніть увагу, що в рецепті вказано кількість вже пропареного рису. Саме стільки крупи вам знадобиться для приготування цілої сковороди ситної та поживної вечері з курячими серцями.

Складові
Рис 200 г, Куряче серце 600 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Соняшникова олія за смаком, Часник 4 зуб., Коріандр 0,25 ч.л, Чорний перець мелений за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо рис. Поміщаємо його в каструлю. Заливаємо крупу водою, дотримуючись співвідношення 1:2. Підсолюємо її. Доводимо до кипіння. Варимо рис протягом 20 хвилин. Потім залишаємо його під кришкою до повного остигання.

2. Промиваємо курячі серця. Обрізаємо жир та судини. Розділяємо сердечки на 2 частини.

3. Розігріємо сковороду з олією. Обсмажуємо курячі серця на середньому вогні протягом 20 хвилин.

4. Очищаємо велику моркву. Нарізаємо її соломкою. Очищаємо цибулю. Нарізаємо дрібним кубиком.

5. Додаємо моркву та цибулину до курячих сердець на сковороді. Добре перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин.
6. Очищаємо часник. Викладаємо його та пропарений рис на сковороду. Всипаємо сіль, мелений коріандр та чорний перець. Вливаємо 500 мл води. Акуратно все перемішуємо.
7. Доводимо вміст сковороди до кипіння. Зменшуємо вогонь. Тушкуємо рис із сердечками під кришкою протягом 30–40 хвилин.

Під час приготування страви на сковороді не треба перемішувати. Так можна пошкодити зерна рису, внаслідок чого все перетвориться на кашу. Ні розсипчастості, ні апетитного зовнішнього вигляду страви тоді не вдасться отримати.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському зловмисник погрожував жінці ножем та обікрав її

За розбійний напад на жінку у Кам’янському поліцейські затримали місцевого жителя. Погрожуючи ножем, 45-річний підозрюваний…

12 години ago

У Кам’янському відбудеться два концерти під відкритим небом

Кам'янчан знову запрошують провести вихідні з Music open air. Цього разу на городян очікують одразу…

13 години ago

На Дніпропетровщині спіймали крадіїв мотоциклів

Поліцейські Нікопольщини затримали двох підозрюваних у незаконному заволодінні транспортним засобом. Зловмисники викрали мототранспорт з підʼїзду…

14 години ago

Він Дизель розсекретив дату виходу нового “Форсажу” (відео)

Відомий американський актор Він Дизель розповів, коли вийде нова фінальна частина легендарного фільму "Форсаж" та…

15 години ago

У Дніпрі мотоцикліст потрапив під фуру (відео)

На вулиці Німецькій у Дніпрі водій вантажівки збив мотоцикліста. Про це передає "Відомо" з посиланням…

15 години ago

На Дніпропетровщині посадовця судитимуть за розкрадання 3 млн. грн.

Начальник структурного підрозділу одного з державних підприємств налагодив схему розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення вартості…

16 години ago