Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рис із курячими сердечками

Класичний плов готують із бараниною. Але часто господині замінюють цей вид м’яса свининою чи яловичиною. Ну а курку для плову беруть дуже рідко, оскільки вона недостатньо жирна. Сьогодні ми розповімо, як приготувати максимально незвичайну варіацію плову, дуже далеку від традиційної, — рис із курячими сердечками.

Ця страва дійсно має схожість із популярною стравою східної кухні. Але, на відміну від свого оригіналу, готується вона із субпродуктами (без додавання куркуми). Завдяки цьому рис із сердечками виходить значно бюджетнішим за традиційний плов, але за смаком йому не поступається.

Зверніть увагу, що в рецепті вказано кількість вже пропареного рису. Саме стільки крупи вам знадобиться для приготування цілої сковороди ситної та поживної вечері з курячими серцями.

Складові
Рис 200 г, Куряче серце 600 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Соняшникова олія за смаком, Часник 4 зуб., Коріандр 0,25 ч.л, Чорний перець мелений за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо рис. Поміщаємо його в каструлю. Заливаємо крупу водою, дотримуючись співвідношення 1:2. Підсолюємо її. Доводимо до кипіння. Варимо рис протягом 20 хвилин. Потім залишаємо його під кришкою до повного остигання.

2. Промиваємо курячі серця. Обрізаємо жир та судини. Розділяємо сердечки на 2 частини.

3. Розігріємо сковороду з олією. Обсмажуємо курячі серця на середньому вогні протягом 20 хвилин.

4. Очищаємо велику моркву. Нарізаємо її соломкою. Очищаємо цибулю. Нарізаємо дрібним кубиком.

5. Додаємо моркву та цибулину до курячих сердець на сковороді. Добре перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин.
6. Очищаємо часник. Викладаємо його та пропарений рис на сковороду. Всипаємо сіль, мелений коріандр та чорний перець. Вливаємо 500 мл води. Акуратно все перемішуємо.
7. Доводимо вміст сковороди до кипіння. Зменшуємо вогонь. Тушкуємо рис із сердечками під кришкою протягом 30–40 хвилин.

Під час приготування страви на сковороді не треба перемішувати. Так можна пошкодити зерна рису, внаслідок чого все перетвориться на кашу. Ні розсипчастості, ні апетитного зовнішнього вигляду страви тоді не вдасться отримати.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відзначили Міжнародний день музеїв

Міжнародний День музеїв для музейників подвійне свято. З одного боку, вони приймають вітання від справжніх…

7 хв. ago

Волонтерський центр запрошує кам’янчан на безкоштовні обіди

Волонтерський центр щиро запрошує всіх охочих на безкоштовні гарячі обіди, які проводять щодня з понеділка…

37 хв. ago

Рецепт дня: Крильця барбекю

З приходом тепла і літа українці починають активно проводити час на природі. Приготування їжі просто…

1 годину ago

Кам’янські бандуристи підкорювали Трускавець

17 травня в казковому місті Трускавець відбулося феєричне свято творчості - Всеукраїнський двотуровий фестиваль-конкурс «Карпатська…

1 годину ago

MONATIK випустив dance-кліп “SweetLove” (відео)

MONATIK - людина, що вічно танцює, став хедлайнером танцювального кемпу The Stage - унікального проекту…

2 години ago

У Кам’янському розшукують шахрая-рецидивіста (відео)

Про шахрая, який дурить продавців кав'ярень та невеликих магазинів у Кам'янському розповіли у соціальних мережах.…

2 години ago