Рецепт дня: Млинці з капустою на заварному тісті

Не чекайте Масляної, щоб порадувати сім’ю смачними та рум’яними млинцями. Особливо якщо начинки надміру. Зазвичай господині загортають у млинці щось солодке: яблучне повидло, сир із родзинками чи заварний крем. Але коли хочеться зробити з них закуску, приготуйте млинці з капустою. На заварному тісті вони виходять, як подушки, м’якими та пружними.

Звичайно, млинці – страва не для лінивих. Якщо є капуста, але немає часу, краще витратити овоч на запіканку. Але якщо ви наважилися спекти млинці, ділимося з вами дуже вдалим рецептом. Тісто – казка!

Весь секрет такого тіста для млинців в окропі, на якому я його готують. Завдяки гарячій воді тісто береться бульбашками, воно не рветься і гарно рум’яниться. А соковита начинка лише покращує смак млинців.

Складові
Молоко 0,5 л, Вода 0,65 мл, Яйце 3 шт., Пшеничне борошно 250 г, Сіль 1 ч. л., Цукор 2 ст. л., Капуста білокачанна 1 шт., Соняшникова олія 5 ст. л., Вершкове масло 40 г

Приготування
1. Насамперед потрібно спекти млинці. Для цього у глибокій мисці з’єднайте молоко кімнатної температури з 3 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. цукру та сіль. У суміш вбийте яйця. Знову все змішайте.

2. Далі введіть у рідину 500 мл гарячої води. Порційно підсипаючи борошно в миску, замісіть тісто, як на млинці. Дайте йому постояти хвилин 10. Готуйте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією.

3. Тепер приготуйте начинку. Капусту нашаткуйте і викладіть у сковороду з товстим дном. Додайте приблизно 150 мл гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте на вогні вище за середній близько 10 хвилин.

4. Коли капуста розм’якшиться, додайте олію та вершкове масло, сіль і перець за смаком. Обсмажуйте капусту до рум’яності. Пересипте її ложкою цукру, щоб та карамелізувалась.

Начинка готове! Залишилось лише начинити млинці, і можна ставити їх на стіл. Якщо хочете попередньо підрум’янити страву, радимо використовувати вершкове масло. Так вийде смачніше. Такі млинці поливають сметаною і подають як закуску. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *