У дитинстві кожен неодмінно куштував печиво «Топлене молоко». Адже його можна було їсти як саме по собі, макаючи в гарячий чай, так і доповнювати ним інші домашні десерти. Тому його смак викликає ностальгію.
Проте ваше улюблене печиво з дитинства легко приготувати самому. Зі зазначеної нижче кількості інгредієнтів вийде 14 пісочних квадратиків. Це 340 г найніжнішої розсипчастої випічки до чаю.
Складові
Цукрова пудра 80 г, Вершкове масло 100 г, Топлене молоко 60 мл, Жовтки 1 шт., Пшеничне борошно 210 г, Крохмаль 1 ст. л., Розпушувач 0,5 ч. л.
Приготування
1. У чашу міксера помістіть розм’якшене вершкове масло із цукровою пудрою і жовтком. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідності. Не припиняючи змішувати, введіть у суміш топлене молоко та крохмаль.
2. Замісіть тісто, поступово додаючи в суміш борошно, просіяне з розпушувачем. Довго вимішувати не потрібно! М’яке тісто помістіть у пакет і відправте в холодильник на 15 хвилин. Далі охолоджене тісто розкотіть в пласт товщиною приблизно 5 мм. Виріжте печиво за допомогою наявних форм. Перекладіть заготовки на лист, вистелений пергаментом.
3. Готуйте печиво «Топлене молоко» у добре розігрітій до 180 ° С духовці близько 15 хвилин. Зрозуміло, час випічки залежить від потужності вашого приладу. Тому перевірити печиво на готовність не завадить.
Готовій випічці дайте охолонути на деку. Потім пересипте печиво цукровою пудрою та подавайте до чаю. Запевняємо, таке «Топлене молоко» навіть краще за магазинне: ніжніший смак, тендітна текстура і чарівний аромат. Дозвольте собі таку розкіш!