Оселедець – це дуже смачна та корисна риба, в якій дуже багато жирних кислот Омега 3. Але через несвіжу рибу можна отруїтися та зіпсувати собі весь день.
Як вибрати в магазині якісний оселедець, розповідає РБК-Україна (проект Styler).
Як вибрати свіжий оселедець в магазині
Експерти радять купувати рибу з головою і в першу чергу звертати увагу на очі, зябра і луску. Бажано рибу помацати, натиснувши на бік тушки пальцем. Якщо ямка розпрямиться протягом декількох секунд – риба свіжа.
При покупці оселедця зверніть увагу на такі фактори:
- У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а їх консистенція пружною.
- Запах свіжої риби не повинен бути гнильним.
- Очі свіжовиловленого оселедця будуть червоними і чистими (не каламутними).
- Тушка риби повинна бути пружною, без нальоту і тріщин.
- Термін зберігання солоного оселедця не повинен перевищувати 1 місяць.
Якщо купуєте оселедець у вакуумі
- дивіться на етикетку – у складі мають бути тільки риба, сіль і спеції, жодних консервантів;
- зверніть увагу на термін придатності;
- упаковка має бути цілою – від купівлі риби в пошкодженій або здутій упаковці краще відмовитися.
Дуже важливо знати, що ні в якому разі не можна брати оселедець із жовтими плямами або білим нальотом на лусці, якщо є неприємний кислий запах, луска липка або дуже слизька. Це означає, що риба не свіжа і призведе до отруєння!