Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з печінкою та зеленим горошком

Тушкована печінка у сметані або смажена з овочами – це, звичайно, дуже смачно. Але як щодо подачі субпродукту у холодному вигляді? Такий варіант його приготування підкорив серця багатьох господинь, адже салат із печінкою та зеленим горошком має величезний успіх під час застілля.

Курячий субпродукт у такій страві буде справжньою зіркою. Для цього правильно його підготуйте. Обов’язково замаринуйте печінку у соєвому соусі. 15–20 хвилин буде достатньо, щоб вона почала мати цікавий і пікантний смак.

Щоб закуска була ще смачнішою, можете заправити її домашнім майонезом. Для цього з’єднуємо в чаші блендера 50 мл молока кімнатної температури та 100 мл соняшникової олії. Збиваємо їх до густої однорідної маси. Додаємо 0,25 ч. л. сушеного часнику, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. л. лимонного соку та 1 ч. л. діжонської гірчиці. Збиваємо все до однорідності – майонез готовий!

Складові
Куряча печінка 500 г, Морква 200 г, Цибуля 100 г, Соняшникова олія за смаком, Соєвий соус 120 мл, Горошок 250 г, Яйце 3 шт., Огірки солоні 200 г, Сіль за смаком, Чорний перець мелений, Майонез за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо курячу печінку. Обсушуємо її. Нарізаємо субпродукт великими кубиками. Заливаємо його соєвим соусом. Залишаємо печінку на 15 хвилин при кімнатній температурі.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо сиру моркву. Натираємо її на великій тертці. Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо на неї печінку із соєвим соусом. Обсмажуємо субпродукт протягом 5 хвилин.

3. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник до печінки. Перемішуємо все. Тримаємо печінку на вогні ще 2 хвилини. Забираємо її з плити.
4. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Нарізаємо яйця та солоні огірки невеликим кубиком.
5. На сковороді з олією обсмажуємо цибулю до легкої золотистості. Потім готуємо на ній моркву протягом 5 хвилин.
6. Поміщаємо у глибоку ємність курячу печінку, що остигла. Додаємо підготовлені овочі та відварені яйця.

7. Зливаємо з консервованого горошку рідину. Всипаємо його до з’єднаних інгредієнтів. Солимо і перчимо салат. Заправляємо його майонезом і добре перемішуємо.
Прикрасити готовий салат можна за допомогою зеленого горошку, а також свіжого кропу або зеленої цибулі, нарізаної кільцями. Відправити закуску в холодильник для настоювання не треба. Викладайте її в гарний салатник відразу після приготування та подавайте до столу.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

1 годину ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

2 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

2 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

3 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

3 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

4 години ago