Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з печінкою та зеленим горошком

Тушкована печінка у сметані або смажена з овочами – це, звичайно, дуже смачно. Але як щодо подачі субпродукту у холодному вигляді? Такий варіант його приготування підкорив серця багатьох господинь, адже салат із печінкою та зеленим горошком має величезний успіх під час застілля.

Курячий субпродукт у такій страві буде справжньою зіркою. Для цього правильно його підготуйте. Обов’язково замаринуйте печінку у соєвому соусі. 15–20 хвилин буде достатньо, щоб вона почала мати цікавий і пікантний смак.

Щоб закуска була ще смачнішою, можете заправити її домашнім майонезом. Для цього з’єднуємо в чаші блендера 50 мл молока кімнатної температури та 100 мл соняшникової олії. Збиваємо їх до густої однорідної маси. Додаємо 0,25 ч. л. сушеного часнику, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. л. лимонного соку та 1 ч. л. діжонської гірчиці. Збиваємо все до однорідності – майонез готовий!

Складові
Куряча печінка 500 г, Морква 200 г, Цибуля 100 г, Соняшникова олія за смаком, Соєвий соус 120 мл, Горошок 250 г, Яйце 3 шт., Огірки солоні 200 г, Сіль за смаком, Чорний перець мелений, Майонез за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо курячу печінку. Обсушуємо її. Нарізаємо субпродукт великими кубиками. Заливаємо його соєвим соусом. Залишаємо печінку на 15 хвилин при кімнатній температурі.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо сиру моркву. Натираємо її на великій тертці. Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо на неї печінку із соєвим соусом. Обсмажуємо субпродукт протягом 5 хвилин.

3. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник до печінки. Перемішуємо все. Тримаємо печінку на вогні ще 2 хвилини. Забираємо її з плити.
4. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Нарізаємо яйця та солоні огірки невеликим кубиком.
5. На сковороді з олією обсмажуємо цибулю до легкої золотистості. Потім готуємо на ній моркву протягом 5 хвилин.
6. Поміщаємо у глибоку ємність курячу печінку, що остигла. Додаємо підготовлені овочі та відварені яйця.

7. Зливаємо з консервованого горошку рідину. Всипаємо його до з’єднаних інгредієнтів. Солимо і перчимо салат. Заправляємо його майонезом і добре перемішуємо.
Прикрасити готовий салат можна за допомогою зеленого горошку, а також свіжого кропу або зеленої цибулі, нарізаної кільцями. Відправити закуску в холодильник для настоювання не треба. Викладайте її в гарний салатник відразу після приготування та подавайте до столу.

Олена

Recent Posts

Театр Кам’янського шукає співробітника

Театру ім. Лесі Українки на постійну роботу потрібен заступник головного бухгалтера з досвідом роботи від…

2 години ago

У центрі Кам’янського ремонтують тротуар

У Кам’янському тривають роботи з відновлення покриття пішохідних зон на міських вулицях. 5 вересня працівники…

2 години ago

У Кам’янському відбувся концерт «Мелодії великої родини»

Концерт «Мелодії великої родини», організований Театром ім. Лесі Українки під керівництвом директора- художнього керівника Маргарити…

3 години ago

У музеї Кам’янського відкрили нову виставку

Музей історії м. Кам’янське відкрив унікальний виставковий проєкт "ANIMALтерапія". 5 вересня відбулося урочисте відкриття, яке зібрало перших відвідувачів,…

3 години ago

Проникав на територію помешкань містян: у Дніпрі судитимуть серійного крадія

Слідчі Дніпра скерували до суду справу відносно серійного крадія. Судитимуть зловмисника, який з весни цього року…

4 години ago

До уваги кам’янчан: у застосунку Приват24 стався масштабний збій

У державному ПриватБанку заявили, що наразі у застосунку є складнощі при створенні платежів, оновленні виписки…

4 години ago