Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з печінкою та зеленим горошком

Тушкована печінка у сметані або смажена з овочами – це, звичайно, дуже смачно. Але як щодо подачі субпродукту у холодному вигляді? Такий варіант його приготування підкорив серця багатьох господинь, адже салат із печінкою та зеленим горошком має величезний успіх під час застілля.

Курячий субпродукт у такій страві буде справжньою зіркою. Для цього правильно його підготуйте. Обов’язково замаринуйте печінку у соєвому соусі. 15–20 хвилин буде достатньо, щоб вона почала мати цікавий і пікантний смак.

Щоб закуска була ще смачнішою, можете заправити її домашнім майонезом. Для цього з’єднуємо в чаші блендера 50 мл молока кімнатної температури та 100 мл соняшникової олії. Збиваємо їх до густої однорідної маси. Додаємо 0,25 ч. л. сушеного часнику, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. л. лимонного соку та 1 ч. л. діжонської гірчиці. Збиваємо все до однорідності – майонез готовий!

Складові
Куряча печінка 500 г, Морква 200 г, Цибуля 100 г, Соняшникова олія за смаком, Соєвий соус 120 мл, Горошок 250 г, Яйце 3 шт., Огірки солоні 200 г, Сіль за смаком, Чорний перець мелений, Майонез за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо курячу печінку. Обсушуємо її. Нарізаємо субпродукт великими кубиками. Заливаємо його соєвим соусом. Залишаємо печінку на 15 хвилин при кімнатній температурі.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо сиру моркву. Натираємо її на великій тертці. Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо на неї печінку із соєвим соусом. Обсмажуємо субпродукт протягом 5 хвилин.

3. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник до печінки. Перемішуємо все. Тримаємо печінку на вогні ще 2 хвилини. Забираємо її з плити.
4. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Нарізаємо яйця та солоні огірки невеликим кубиком.
5. На сковороді з олією обсмажуємо цибулю до легкої золотистості. Потім готуємо на ній моркву протягом 5 хвилин.
6. Поміщаємо у глибоку ємність курячу печінку, що остигла. Додаємо підготовлені овочі та відварені яйця.

7. Зливаємо з консервованого горошку рідину. Всипаємо його до з’єднаних інгредієнтів. Солимо і перчимо салат. Заправляємо його майонезом і добре перемішуємо.
Прикрасити готовий салат можна за допомогою зеленого горошку, а також свіжого кропу або зеленої цибулі, нарізаної кільцями. Відправити закуску в холодильник для настоювання не треба. Викладайте її в гарний салатник відразу після приготування та подавайте до столу.

Олена

Recent Posts

Мер Кам’янського перевірив будівництво та ремонт укриттів у навчальних закладах

Сьогодні мер Кам’янського Андрій Білоусов перевірив, як ведуться роботи з будівництва та ремонту укриттів у…

4 години ago

У Дніпрі від небезпечної хвороби померла дитина

Про трагічний випадок та епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині розповів голова облради Микола Лукашук. "За останній…

6 години ago

Під Дніпром водійка на авто злетіла у кювет

ДТП сталася на трасі Кривий Ріг - Дніпро поблизу с. Миколаївка, повідомляє "ХДніпро". За попередньою…

7 години ago

У Кам’янському ліквідували підпільний тютюновий цех (відео)

На Дніпропетровщині поліцейські ліквідували діяльність підпільного тютюнового цеху, де щомісяця виготовляли 60 000 пачок цигарок. Цех…

8 години ago

Представники Центру молодіжних ініціатив Кам’янського взяли участь у регіональному форумі

Представники Центру молодіжних ініціатив взяли участь у регіональному форумі команд ВідНОВА:UA, що пройшов у столиці,…

9 години ago

Рецепт дня: Запечена скумбрія з помідорами та цибулею

Якщо ви хочете приготувати смачну й корисну рибу, не витрачаючи багато часу, то цей рецепт…

10 години ago