Categories: Культура

У Кам’янському відбувся вечір пам’яті поета Василя Стуса

Увечері 25 січня у кафе «Art House» відбувся літературний вечір, присвячений пам’яті видатного українця – справжнього борця за свободу Василя Стуса.

Організатором виступили представники творчого об’єднання «MYZЛITR», зокрема, його керівниця – Марина Мусієнко. На заході зібралася найрізноманітніша публіка: представники творчої спільноти, активна молодь міста та всі ті, кому була цікава особистість незламного поета.
Поет-шістдесятник, прозаїк, мислитель, літературознавець, перекладач, публіцист, правозахисник, дисидент… Все це і навіть більше – про український символ боротьби за права людини та свободу слова. Відомий своєю глибокою і філософською поезією, яка вражає внутрішньою силою та емоційною насиченістю. Його твори пронизані не лише майстерністю мовлення, але й глибоким розумінням людської душі.
На заході лунали вірші поета, які декламували відомі нашому місту представники творчої спільноти. З пронизливою глибиною їх виконували декламаторка української поезії Марія Гончар, актор Музично-драматичного театру ім. Л. Українки – Руслан Куксенко, поет Андрій Енбулатов та Марина Мусієнко. А також ті, хто забажав доторкнутися до творчості поета.

 


Виконавці читали чутливі листи Василя Стуса до рідних. Гості почули і пісню на вірші поета у виконанні музиканта Сергія Дорошенко, яка прозвучала водночас глибоко, утім, дуже сучасно та актуально.
Атмосфера, що панувала в залі, була просочена незламним духом поета, а його велична постать предстала перед гостями як невмируща душа української культури.

Margaret

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

4 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

4 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

5 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

5 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

5 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

5 години ago